1000 TL'ye nasıl bir SLR almalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mevsres

Kilopat
Katılım
16 Mart 2012
Mesajlar
6.392
Makaleler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Biliyorsunuz önümüz yaz. Ben bir DSLR almayı kafaya takdım. Ben henüz DSLR'nin ne olduğunu bile bilmiyordum, yeni yeni öğrendim. Önce 400 Tl'ye almayı düşünüyordum, çünkü fiyatlarından haberim yoktu. Meğer en ucuzlusu 1000 TL imiş. Ben de biraz daha biriktirip 1000 Tl'ye almaya karar verdim.

1000 tl biriktiririm 2 haftaya falanda, sizin düşüncelerinizi merak ettim. 2 gündür araştırıyorum, çoğu kişinin tercihi 1000 TL'ye Canon EOS D1000 diye duydum. Siz ne tür model önerirsiniz? Zorlasak 1100 TL de olur. Mesela Canon SX40 HS'yi araştırdım. Güzel birşeye benziyor; ama bu DSLR değil tam olarak. DSLR benzeri birşey. DSLR Easy diyor herkes, ama nerdeyse giriş seviyesi bir DSLR ile aynı fiyatta.

Sizce bu paraya Canon SX40 HS'yi alacağıma, DSLR alırım daha mı iyi? Eğer ikisi de kötü diyorsanız, siz bir model önerin. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SLR makine almadan önce SLR kullanmayı bilmeniz gerek. Lens var, deklanşör var, ISO değeri var...var da var yani. Siz bir DSLR veya SLR makine alıp birden mükemmel fotolar çekmeye balayamazsınız. Bunu unutun. Tavsiyem önce bir fotoğrafçılık kursuna gidin veya internetten temel fotoğrafçılık dersleri okuyun.

Buyrun bu da başlangıç noktanız olsun:

BasÇek | İzle, Öğren, Bas, Çek!
 
Yok benim öyle profesyonel resim, veya gazetecilikde çalışma gibi bir planım yok. Sadece önümüz yaz olduğu için, ve resim alabilmem için istiyorum. Ve duyduğuma göre DSLR makineler çok hd video alıyormuş. O yüzden ara sıra videolar, falan çekip zaman geçirmek için istiyorum. Bilyiorum şimdi siz diğeceksiniz, madem oyle kompakt maikne alın, çünkü herkes öyle diyor. Ama malesef ben 1 haftadır DSLR videoları izliyorum; ve okadar övüyolarki bi kere aşık oldum ben DSLR makinelere beyin çantama yerleşdi. Yani tercihim DSLR'dir. Sadece sizden isteğim giriş seviyesi bir DSLR tavsiyeniz. Çünkü ilk defa DSLR makinem olacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1100D Evet bu modelide çok övüyolar. Teşekkürler, dediğiniz gibi ben bascek forumunda'da biraz araştırırım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı