Çözüldü 1000 TL’ye satılan Windows OEM lisansı ile 20 TL lisansın farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fe4rlessBurak

Hectopat
Ben yeni bir PC toplayacağım. İşletim sistemi doğal olarak yok ve 20 TL’ye satılan Key'ler var bir de 800-900 TL’ye satılanlar var. Farkları ne anlayamadım? Acaba 1000 TL’likler daha mı fazla şey barındırıyor? Öyleyse boş para harcamayayım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• F5C22956-BCD9-4DBB-A6DA-327C561518E7.jpeg
    F5C22956-BCD9-4DBB-A6DA-327C561518E7.jpeg
    36,9 KB · Görüntüleme: 98
Çözüm
Fark şu:
-Bu balon ile uçmak ne kadar?
-20 TL.
-Peki bunla uçmak?
-2000 TL.
-Ne fark var?
-Bunda inme garantisi var, diğerinde yok. Tıpa tıp böyle. Biri garantili, diğerinde ise Microsoft ilgilenmiyor.
Bazı arkadaşlar ucuz Key'ler ömür boyu geçerli değil ya da destek vermiyoruz falan demişler.
2014'den beri Preview sürümlerini de kullandım Windows 10'un. Halen Insider olmama rağmen sürekli temiz formattan sıkılıp stabil sürümlere geçtim. Lansmanı yapılım satılmaya başladığı sene 50TL'ye dijital Key almıştım. Gayet size canlı destek sunup canlı bağlantı ya da ekran bağlantısı sağlayarak sorunları çözmenize yardımcı oluyorlar. 3 kere dizüstü bilgisayar değiştirdim, e-mail hesabına bağlı ise Key anakart değiştirmeniz de fark etmiyor. Sadece aynı anda sadece bir bilgisayarda kullanabiliyorsun. Hem Home, hem Pro, hem Enterprise sürümlerine erişebiliyorum aynı key ile, orası ilginç tabi..

Bazı arkadaşlar ucuz Key'ler ömür boyu geçerli değil ya da destek vermiyoruz falan demişler.
2014'den beri Preview sürümlerini de kullandım Windows 10'un. Halen Insider olmama rağmen sürekli temiz formattan sıkılıp stabil sürümlere geçtim. Lansmanı yapılım satılmaya başladığı sene 50TL'ye dijital Key almıştım. Gayet size canlı destek sunup canlı bağlantı ya da ekran bağlantısı sağlayarak sorunları çözmenize yardımcı oluyorlar. 3 kere dizüstü bilgisayar değiştirdim, e-mail hesabına bağlı ise Key anakart değiştirmeniz de fark etmiyor. Sadece aynı anda sadece bir bilgisayarda kullanabiliyorsun. Hem Home, hem Pro, hem Enterprise sürümlerine erişebiliyorum aynı key ile, orası ilginç tabi..
Evet destek vermiyorlar. Biz sadece okuduğumuzu/iletileni söylüyoruz :).
Bkz: ucuz oem windows 10 lisans anahtarları
Bkz :Ucuza Satılan Windows 10 Lisansları Yasal Değil!

Evet destek vermiyorlar. Biz sadece okuduğumuzu/iletileni söylüyoruz :).
Bkz: ucuz oem windows 10 lisans anahtarları
Bkz :Ucuza Satılan Windows 10 Lisansları Yasal Değil!
Windows desteğini önceki bilgisayarda OSOD ve GSOD aldığım için istemiştim, bilgisayara ait her şeyi kontrol ettiler, sorunun fiziksel GPU kaynaklı olduğunu buldular, garanti içindeydi bende bilgisayarı değiştirdim. Aldığım iki bilgisayar da FreeDOS idi. 5 senenin neredeyse 4 senesi boyunca her ay düzenli format atıyordum bilgisayara, Fast Ring Insider sürümü de kullanıyordum dediğim gibi, sahte olsa farketmemeleri imkansız diye düşünüyorum.

Windows desteğini önceki bilgisayarda OSOD ve GSOD aldığım için istemiştim, bilgisayara ait her şeyi kontrol ettiler, sorunun fiziksel GPU kaynaklı olduğunu buldular, garanti içindeydi bende bilgisayarı değiştirdim. Aldığım iki bilgisayar da FreeDOS idi. 5 senenin neredeyse 4 senesi boyunca her ay düzenli format atıyordum bilgisayara, Fast Ring Insider sürümü de kullanıyordum dediğim gibi, sahte olsa farketmemeleri imkansız diye düşünüyorum.
Sorun o işte kod sahte değil. Yanlış anlaşılmasın size bir şey dediğim veya ıspat etme niyetinde değilim sadece zamanında sızdırılmış orijinal bir kod. Her neyse siz şanslısınız uzun süre kullanmışsınız daha da uzun kullanmanız dileğiyle. :) Bu dertten(biri de ben) muzdarip olanlarda var kodun bir kaç ay sonra elde patlaması gibi. Sorunu eski bilgisayarımın altındaki Windows 7 keyi ile çözmüştüm. :)

Bildiğim kadarıyla bu sistem de illegal. Ama şu şekilde, siz bir firmasınız. Microsoft ile anlaşma yapıyorsunuz, yıllık 50 bin dolar verip sınırsız lisans alıyorsunuz sınırsız bilgisayar için. Bilişim ekibindeki arkadaşlar sizin bu sisteminiz aracılığıyla lisansları John'a satıyor kodu üretip üretip. John da Ahmet/Mehmet kişisine satıyor. Siz de bu kanallar vasıtasıyla Ahmet/Mehmet kişisinden alıyorsunuz.

Legal olup illegallik üzerine yürüyen bir sistem. Çünkü legal desem niye 1000 liraya satılıyor. İllegal desem program kurmuyoruz bir şey yapmıyoruz çat diye lisanslanıyor. :D

Sorun o işte kod sahte değil. Yanlış anlaşılmasın size bir şey dediğim veya ıspat etme niyetinde değilim sadece zamanında sızdırılmış orijinal bir kod. Her neyse siz şanslısınız uzun süre kullanmışsınız daha da uzun kullanmanız dileğiyle. :) Bu dertten(biri de ben) muzdarip olanlarda var kodun bir kaç ay sonra elde patlaması gibi. Sorunu eski bilgisayarımın altındaki Windows 7 keyi ile çözmüştüm. :)
Tabiki de size yazdığımdan değil, neler olduğu anlatılmazsa başka insanların da kafası bilgi konusunda karışır, toplamda anlaşılmasını istediğim şey bu keylerin tamamen sorunsuz olmayacağı idi. Bendeki gibi sorunsuz olanlar da var.
Teşekkür ederim 😊

Ben formatı bedavaya atmıştım 1800 lira para vermeye gerek yok. Zaten kurumsal firmalar dışında alan da yok. Freedos bilgisayarlar 300 - 400 lira daha ucuz.

Lisans anahtarını girmeye gerek yok. İnternetteki bazı ücretsiz programlar sayesinde birkaç saniyede lisanslı yapılıyor.
Forumda "activator, crack" gibi korsan ürünlere destek verilmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı