Çözüldü 1000 TL’ye satılan Windows OEM lisansı ile 20 TL lisansın farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fe4rlessBurak

Hectopat
Ben yeni bir PC toplayacağım. İşletim sistemi doğal olarak yok ve 20 TL’ye satılan Key'ler var bir de 800-900 TL’ye satılanlar var. Farkları ne anlayamadım? Acaba 1000 TL’likler daha mı fazla şey barındırıyor? Öyleyse boş para harcamayayım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• F5C22956-BCD9-4DBB-A6DA-327C561518E7.jpeg
    36,9 KB · Görüntüleme: 98
Çözüm
Fark şu:
-Bu balon ile uçmak ne kadar?
-20 TL.
-Peki bunla uçmak?
-2000 TL.
-Ne fark var?
-Bunda inme garantisi var, diğerinde yok. Tıpa tıp böyle. Biri garantili, diğerinde ise Microsoft ilgilenmiyor.
OEM demek bir ürünün üreticisi yani HP Dell Acer gibi firmaların asıl ureticiden aldığı şeydir yani Intel AMD NVIDIA Microsoft gibi. Mesala HP'nin bir kasa projesi var ve onu iptal etti o zaman elinde kalan malı OEM olarak satiyor.

Farkı şudur; biri orijinaldır, diğeri çalıntı. 20 TL'ye Windows lisansı olmaz arkadaşlar. Yarın bir gün o lisans uçar gider ve paranız yanar...

E-ticaret sistemini ben de biliyorum. Bu dediğin diğer şeyleri Microsoft mu söylüyor?

Microsoft Bu kodları bulursa eğer aldığın lisans iptal olur.

Satın alınan lisans keyleri ürün etkinleştirme bölümüne girdiğimizde kodu yazdığımızda Microsoft tarafından onaylanıyor zaten söylediğiniz bana çok mantıklı gelmedi madem iptal edecek neden lisans kaydını yapıyor ki ?

5-10 TL ile merdiven altı alacağınız keyler microsoftun orjinal keyleri değil, gidip 20 tlye key alıp windowsu orjinal yapman ile internetten crack yazılımı indirip orjinal yapman arasında hiç bir fark yok ikiside aynı işi yapıyor,windowsa bir key atıyor. Örnek vermemi istersen 1.5 sene önce bir programla windowsu crackledim ve windowss 10'a hotmail hesabımla giriş yaptım crack yaparak girdiğim windows lisansı benim hotmail hesabıma tanımlandı, ne kadar format atarsam atayım hotmail hesabımla girince windowsa key istemiyor ve full oluyor tavsiye etmem tuzak amaçlı oluşturulmuş bir pazar bu.

E-ticaret sistemini ben de biliyorum. Bu dediğin diğer şeyleri Microsoft mu söylüyor?
microsoftun adamın e-ticareti ile ne işi olsun ki? Microsoft'un bunun için birşey demesi gerekmez. Resmi kaynak arıyorsunuz da resmi kaynağın alakası yok olay ile. Olay basit bi ticaret yani Microsoft ne diyebilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…