1000 VA UPS sistemi açık tutamıyor

370335

Hectopat
Makaleler
1
Merhablar arkadaşlar, 1000 VA bir UPS var elimde. Kendi PSU 750 watt şöyle bir durum yaşanıyor: Sistemimi açık tutamıyor, garantiye gönderdim, geldi. Gene aynı. Bir çözüm yok ortada. Benim ne yapmam gerekiyor? Boştayken tutuyor, bazı oyunlarda yani yük altında bazı oyunlarda tutuyor. Fortnite gibi oyunlarda tutamıyor. Zararı engeller mi? Hani şöyle diyeyim, elektrikler gidiyor. Sadece görüntü gidiyor, kasaya bir bakıyorum, ışık var.

Fakat onu da değiştirdim ne kadar alakasız desemde gene çözüm bulmadı.
@GFYT hani dediğim gibi tutamasa bile zararı engeller mi yük altında elektrik gidiyor ya yük altında görüntü olarak gidiyor kasada monitörde güç oluyor.

UPS hangi marka ve kaç yıllık? Bakımları yapıldı mı? Isınma sorunu var mı? Aktif soğutması var mı?

Powerful marka 1 yıllık ısınma sorunu yok aktif sorunuda yok garantiye gitti hem bakımda dahil her şeyi yapıldı durum aynı.

Dediğim gibi sigortayla alakalı olabilir bu durum. Kontrol ettirin, yine aynı sorun devam ederse ekran kartı açısından pek bir şey olacağını sanmıyorum.

Direk sisteme bir sıkıntı olur mu engeller mi?

Elektrik kesintisini soruyorsanız sıkıntı olacağını pek sanmıyorum. ( PS'unuz kaliteliyse. ) Sigorta açısından kontrol ettirmenizde fayda var. Yine olmazsa UPS'de sıkıntı muhtemel.

Elektrik kesintisini soruyorsanız sıkıntı olacağını pek sanmıyorum. ( PS'unuz kaliteliyse. ) Sigorta açısından kontrol ettirmenizde fayda var. Yine olmazsa UPS'de sıkıntı muhtemel.

PSU sertifikalı +80 Gold serisi öyle Everest Rampage falan değil Corsair RM750.

Yük altında kesilidiği zaman dediğim gibi bazı oyunlarda tutamıyor bazioyunlards tutuyor tutamadığı zaman görüntü normal elektrik kesintisi nasıl olursa öylekapanıyor ama mili sanite sabki kasayada monitöre milisaniyesinde geliyor zararı bu durumda hiç mi engelleyemez.
@GFYT
@Sir Benjamin
@erme

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabileceğiniz bir şey yok gibi. 1000VA onun kapasitesi, verecği güç miktarı değil. Belki verimliliği daha yüksek bir PSU kullanmak işe yarayabilir ama emin değilim.

Tabii sizi bir konuya daha etiketledim monitör çıtlaması ilgili ona da bakar mısınız rica etsem.
Yapabileceğiniz bir şey yok gibi. 1000VA onun kapasitesi, verecği güç miktarı değil. Belki verimliliği daha yüksek bir PSU kullanmak işe yarayabilir ama emin değilim.

Zarari engellemeyezmi yani yük altinda elektrik kesilirse.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı