10000 mAh 3.7v batarya ile neler yapılabilir?

tomeyv2

Picopat
10000 mAh büyüklüğünde 3.7v gücünde elimde şişmemiş sağlığı iyi olan bir powerbank bataryası var. Bunun ile neler yapabilirim ya da nasıl şarj edebilirim? (ucundaki kart yok saf olarak 2adet tel kablo var.)

Muhtemelen paralel bağlı 18650 tipindeki Li-Ion pillerden oluşuyordur. 3.7V gerilim sunan bu pillerin benim gördüğüm kadarıyla 800-2800 mAh çeşitleri var. Aynı zamanda yerli yabancı çoğu sitede 18650 şarj modülleri mevcuttur. Bunların modeline göre Tip-A, Tip-C veya micro USB giriş/çıkışlı çeşitleri vardır. Böyle bir modüle bağladığında hem bu bataryayı şarj edebilirsin hem de evrensel USB gerilimi(~5V) ile güç kaynağı haline getirebilirsin. Yani bildiğin powerbank haline dönüşür.
O modüller esasen uygun gerilim ve akım sınırlaması ile pili şarj eder ve pilden aldığı 3.7V gerilimi regüle ederek daha uygun bir gerilim ile deşarj imkanı sağlar.

Eğer dediğim gibi paralel bağlı 18650 piller olduğunu teyit edebilirsen yukarıdaki gibi değerlendirebilirsin. Ben kendim yapmadım ama olacak olan odur. Tabi paralel bağlı bu pillerin lehimlerini ayırıp tek tek kullanma senaryosu da var. Bu tür pil kullanan şarjlı el feneri, masa lambası gibi ekipmanlara yedek pil yapılabilir.

_____
Edit: Örnek kartlar ekledim. Birisi sadece şarj konnektörü içerir ve çıkışı tel lehimleyip alırsın. Diğerinde de tip-A USB üzerinden alırsın. B+ ve B- bağlantıları senin bayaryandab gelen kabloların lehimleneceği yerler.

1_org (1).jpg

1_org.jpg

Son düzenleme:
1260110 model numaralı bataryaya sahibim.
Hocam o bataryalar Lİ-PO diye geçer.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Örnek olması açısından bir kaç video.

Muhtemelen paralel bağlı 18650 tipindeki li-ıon pillerden oluşuyordur. 3.7v gerilim sunan bu pillerin benim gördüğüm kadarıyla 800-2800 mAh çeşitleri var. Aynı zamanda yerli yabancı çoğu sitede 18650 şarj modülleri mevcuttur. Bunların modeline göre tip-a, tip-C veya Micro USB giriş/çıkışlı çeşitleri vardır. Böyle bir modüle bağladığında hem bu bataryayı şarj edebilirsin hem de evrensel USB gerilimi(~5v) ile güç kaynağı haline getirebilirsin. Yani bildiğin powerbank haline dönüşür.
O modüller esasen uygun gerilim ve akım sınırlaması ile pili şarj eder ve pilden aldığı 3.7v gerilimi regüle ederek daha uygun bir gerilim ile deşarj imkanı sağlar.

Eğer dediğim gibi paralel bağlı 18650 piller olduğunu teyit edebilirsen yukarıdaki gibi değerlendirebilirsin. Ben kendim yapmadım ama olacak olan odur. Tabii paralel bağlı bu pillerin lehimlerini ayırıp tek tek kullanma senaryosu da var. Bu tür pil kullanan şarjlı el feneri, masa lambası gibi ekipmanlara yedek pil yapılabilir.

_____.
Edit: Örnek kartlar ekledim. Birisi sadece şarj konnektörü içerir ve çıkışı tel lehimleyip alırsın. Diğerinde de tip-a USB üzerinden alırsın. B+ ve b- bağlantıları senin bayaryandab gelen kabloların lehimleneceği yerler.

Eki Görüntüle 2406428
Eki Görüntüle 2406429

Bu arada alakası yok. Her 3.7v gördüğünüz pile li-ion demeyin.

Son düzenleme:
Bu arada alakası yok. Her 3.7v gördüğünüz pile li-ion demeyin.
Ben öyle bir iddiada bulunmadım. Okuduğunu anlamamışsın veya hiç okumamışsın. "Muhtemelen" ve "teyit etmek" sözcüklerinin anlamlarını düşün derim.

Böyle durumlarda gelen cevaplar yüzünden hem hakaret işitiyorum hem de suçsuz yere moderatörlerden ceza yiyorum. O yüzden polemik çıkarmamak için daha da cevap yazmayacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı