10000 TL Bütçe İle Toplama Masaüstü Bilgisayar

Böyle adamlara laf anlatamazsınız kendinizi yormayın. Bırakın kendi halinde takılsın.
Onlar zaten anlamazlar hocam. Fanboy'a ne dersen de en doğrusunu kendisi bilir :) Fakat bilmeden araştırıp konuyu bulan insanlar o arkadaşın mesajını görüp doğru sanmasınlar. Cevabı olsun ki gerçekten araştıran insan görsün neyin ne olduğunu.

Hocam ben neyle karşı karşıyayım? Alıcı Nvidia kartın yanında AMD işlemci garip duruyor diye Intel işlemcide karar kılıyor, başkası 10.000 TL'lik sisteme i5 öneriyor, kalanlar da ümidi kesiyor. Hocam olmaz öyle, insanlık görevi bu, yapmayın etmeyin. Sadece oyun oynayacaksanız zaten bu kadar paraya yazık. Alacağınız sistem parasına değsin. 1800X yerine 7700K almak (ki önceden 6700K seçmişsiniz, onu hiç anlamadım) akla zarar. Mantıklı değil. Artık oyunlarda bile aralarında fark kalmadı BIOS güncellemeleriyle oyunların optimizasyonuyla. Fanboyluğun lüzmu yok.

Parası olup, sistem tavsiyesi bulamayan masum zenginin hazin sonu. :D
Bu arada tavsiyem;

İşlemci : Ryzen 7 1800X - 2330,15 TL
Ekran Kartı : Asus Strix Gaming GeForce GTX 1080 - 3469,54 TL
Anakart : Asus Strix B350-F Gaming - 648,58 TL
Anakart 2 : Asus Prime X370-Pro - 751,66 TL
Bellek : Corsair Vengeance Led Kırmızı (8x2) 16GB 3200 MHz - 773,14 TL
Güç Kaynağı : Corsair CX Series 750W 80+ Bronze PSU - 511,13 TL
Soğutma : Cooler Master MasterLiquid 240MM Sıvı Soğutma - 687,23 TL
Kasa : Cooler Master MasterCase5 - 558,38 TL
HDD : Seagate Barracuda 7200.12 RPM 1TB HDD - 257,71 TL
SSD : Samsung 850 Evo 500 GB SSD - 841,86 TL

Toplam
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Ankartı alırsan;
10.185,61 TL
2. Anakartı alırsan;
10.288,69 TL

Son düzenleme:
Birşey sormak istiyorum burda ne zaman birisi Intel işlemci almak istese toplu halde o adama gerizekalı muamelesi yapılıyor. Intel alacaksan beni yorma AMD alırsan tavsiye veririm diyeni bile gördüm burda. Yani bu Intel 7700k bu kadar dandik bir işlemcimi? En son Intel almak isteyipte tavsiyeye uyup 8500 TL'ye AMD alan adam geçenlerde konu açtı bir dünya sorunla karşılaştım diye, işin komik tarafı adama AMD al diyenler sorunuyla ilgili en ufak bir yorum bile yapmadılar.

Buyrun. Alınca incelemesini yaparsınız artık.

capture-20170706-212957.png

Ryzen çıkmadan öncesi açılan konulara baksan bu sefer tam tersinin AMD isteyenler için söylendiğini görürdün. Teknoloji'de duygulara yer yok. O gün hangisi iyiyse amaç onu önermektir.
Hocam anlıyorum ama Intel içinde öyle bir yorumlar yapılıyor ki sanki İntel çok dandik bir işlemciymiş gibi.

Dandik değil fakat kim daha ucuza fazladan çekirdek ve güç istemez ki? İntel uygun fiyata iyi işlemciler çıkarsın onu tavsiye edelim. Biz insanlara hangi ürün iyi ve performanslıysa onu tavsiye ediyoruz.

Bunun nedeni basit: bıktık! Cidden bıktık! Önüme gelen 3 konudan birinde adam niye Ryzen diyor. Anlatmaktan bıktık! Biraz araştırsa foruma baksa anlayacak. Yıldık, yıldık! Bazıları da sonra gelip bize siz fanboysunuz, Intel daha iyi diyor. Tekrar söylüyorum yıldık!

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı