10000 TL i5 8600K içeren sistem toplama

Arayıp stokta mevcut olup olmadığını sorduk önce, ellerinde mevcut olduklarını söylediler. Keşke sizde sorsaydınız. 2. sorunuza gelecek olursak 1 hafta civarında geldi. İstanbul'un yazlık köylerinden birinde olduğumuzdan dolayı. Ürüne gelirsek sağlam ve iyi. Nanokatalog arada sıkıntı çıkartsa da iyidir, şüpheniz olmasın.

Arayıp stokta mevcut olup olmadığını sorduk önce, ellerinde mevcut olduklarını söylediler. Keşke sizde sorsaydınız. 2. sorunuza gelecek olursak 1 hafta civarında geldi. İstanbul'un yazlık köylerinden birinde olduğumuzdan dolayı. Ürüne gelirsek sağlam ve iyi. Nanokatalog arada sıkıntı çıkartsa da iyidir, şüpheniz olmasın.
Konuştum ellerinde yoktu Cuma günü siparişler gelir parti parti dedi oradan onların eline ulaşması onlardan kargolanıp bana ulaşması falan acaba 20 günü bulur mu memlekette deneyeceğiz arkadaşla:) sağolun tekrar hayırlı olsun.

Konuştum ellerinde yoktu Cuma günü siparişler gelir parti parti dedi oradan onların eline ulaşması onlardan kargolanıp bana ulaşması falan acaba 20 günü bulur mu memlekette deneyeceğiz arkadaşla:) sağolun tekrar hayırlı olsun.
Bilemeyeceğim ne kadar süreceğini fakat sağ salim elinize ulaşacaktır. Rica ederim ne demek. :)

Panel olarak TN ile IPS arasında 144HZ modelleri için söylüyorum fiyat dışında ne gibi farklar var gözle görmek gerek aslında ama gerçekten çok mu kalite farkı oluyor TN ile IPS arası?

Ips panel en iyi bakış açısını sunar. Şöyle anlatayım TN panelde monitöre sağdan , soldan , yukarıdan , aşağıdan baktığın zaman monitör çöp gibi gözükür. Renklar pasparlak olur. Ayriyetten düz baksan bile TN monitör renk kısmında IPS monitörün yanına yaklaşamaz.
Ips hem bakış açısı, hem renk doygunluğu olarak TN panelden öndedir.
TN panel ise oyunculara hitap eden bir paneldir. Sağlam ips panelli bir monitör 4ms gecikme ile bulabilirsin. 4MS nin aşağısına IPS panelde inemezsin. Mesela 1ms IPS bir panel olmaz.

TN panelin IPS e göre artıları:
- Pixeller arasında düşük gecikme süresi

TN panelin IPS e göre eksileri:
-Düşük bakış açısı
-Renk

Sana önerim VA panellere yönelmen. VA paneller contrast olarak IPS den daha iyidir, renk olarak IPS gene daha iyi ama VA ile IPS arasındaki renk farkı fazla değil. Ek olarak VA panel TN panele göre daha geniş bakış açısı sunuyor. Yani renklerde TN panel gibi bozulmalar olmuyor. Ek olarak VA paneller 1ms ye kadar düşebiliyor. Zaten va paneller tn panellerin geliştirilmiş hali.

Ips panel en iyi bakış açısını sunar. Şöyle anlatayım TN panelde monitöre sağdan , soldan , yukarıdan , aşağıdan baktığın zaman monitör çöp gibi gözükür. Renklar pasparlak olur. Ayriyetten düz baksan bile TN monitör renk kısmında IPS monitörün yanına yaklaşamaz.
Ips hem bakış açısı, hem renk doygunluğu olarak TN panelden öndedir.
TN panel ise oyunculara hitap eden bir paneldir. Sağlam ips panelli bir monitör 4ms gecikme ile bulabilirsin. 4MS nin aşağısına IPS panelde inemezsin. Mesela 1ms IPS bir panel olmaz.

TN panelin IPS e göre artıları:
- Pixeller arasında düşük gecikme süresi

TN panelin IPS e göre eksileri:
-Düşük bakış açısı
-Renk

Sana önerim VA panellere yönelmen. VA paneller contrast olarak IPS den daha iyidir, renk olarak IPS gene daha iyi ama VA ile IPS arasındaki renk farkı fazla değil. Ek olarak VA panel TN panele göre daha geniş bakış açısı sunuyor. Yani renklerde TN panel gibi bozulmalar olmuyor. Ek olarak VA paneller 1ms ye kadar düşebiliyor. Zaten va paneller tn panellerin geliştirilmiş hali.
Çok iyi özetlemişsin eline sağlık. Açıkcası sistem kuruyorum kasa şimdiden 6 bin TL yi geçiyor. Oyun amaçlı kullanılacak yani karşıdan bakarak kullanacağım ama VA panel gerçekten en uygunu geldi bana. Siparişler gelsin monitör olayına daha fazla odaklanacaz bakalım. :)

Tam anlayamadım elinde zaten bunlar olduğu için mi bu bileşenleri yazdın? Eğer elinde yoksa ve 10Bin TL ayırdıysan bu işe 3 parçada değişir burdan gelecek tavsiyelerde söyleyim. :)
yok sadece ram psu ssd ve harddisk var ek olarak onları alıcam kardeşim :)
Bu şekilde bir sistem önerebilirim. Bir arkadaşıma toplamıştım size de uyarsa alın derim.
Monitör olarak;
Dell 27" S2716DG 144HZ 1ms G-Sync 2K HDMI DP Led Gaming Monitör | ITOPYA
fikriniz için teşşekkürler

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı