10000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama (Linki verilen Parçalar Dahil)

Ekran kartında işaretlediğim ile Nitro+ arasında 300TL'ye değecek bir performans farkı olur muya da ömür konusunda daha uzun süre idare ettirir mi beni Nitro+?
Bir de sistemde 200 TL fazla verip anakartı Mortar Max yapmama gerek var mı? Ufak tefek OC için gerek olur mu ve sistem uzun ömürlü olsun istiyorum?

Öncelikle Nitro+ kesinlikle değer diye düşünüyorum. Soğutması harika bir kart. Bileşenleri de öyle. Uzun uzun idare eder ve değer bence.

Asrock B450M Pro4 ile 3600'e her türlü OC yaparsınız hatta sınırına kadar bile gidersiniz, bence yeterli. İleride 4.nesile geçme amacınız varsa seçin Mortar Max.

5 6 yıl sıkıntısız götürsün beni parçalar, komple değiştirmeyi düşünüyorum. En mantıklısı ASRock B450 ve 5700XT Nitro+ o zaman, çok teşekkürler yorumlarınız için. Başka fikri olanlardan da duymak istiyorum ama sizden başka bir şey söyleyen yok :)
Ekran 4ms imiş 1ms öneriniz olur mu peki?

Son düzenleme:
10 bine 2K monitör zor, alacağınız monitörde 2K olacak ama en alt seviyesi olacak. 2K IPS istesen zaten uçuyor fiyat. Onun yerine 1080P monitör alıp iyi parçalarla bir sistem toplayabilirsin.

@Leons 5700xt'nin hakkını vermek istiyorum :) 2500 civarı ikinci el bulursam işimi görür heralde
Merak ettiğim birkaç birşey var:

-ASRock B450M PRO4 anakart Ryzen 3600'ü tak çalıştır şeklinde kabul ediyor mu yoksa BIOS Update mi gerekli?
-RAM'leri 3600MHz CL18 düşünüyorum 3600MHz RAM desteği var mı?

Son düzenleme:
3600MHz CL16 istiyordum ben de ama piyasada bulamadım bir HP'nin var CL16 bir de XPG Spectrix D60G var CL17 başka kalmamış piyasada o yüzden mecbur kaldım.

bu arada anakart olarak ileriye dönük bi yatırım yapmak istiyorsun PCI 4 olan bi anakart tercih edebilirsin .Gigabyte X570 UD AMD X570 Soket AM4 DDR4 4000 (OC) MHz .
Yada benim önce b450min fiyat perfomans anakartını alıp 2 - 3 yıl sonra pcı 4 hayatımıza girdiğinde yani bi üst seviye anakartlardan (x670 .... ) vb gibi anakart alıp belki 5 nesil bi işlemciyi bi destekleyebilen güncel bi sistem ağacına sahip olabilir . PCI 4 dememin sebebi seçtiğin ekran kartının bunu destekleyen ilk ekran kartı olması en azından gaming olarak benim bildiğim ilk .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı