10000 TL'ye PS5 mi, oyun bilgisayarı mı?

Oyunlara 500 600 TL para verebilirsen PS5, oyunlara 500 600 TL değil de 150 250 TL arası verebilirsen PC. Bir de PC çok yönlü. Üstüne 4 5 sene sonra PS5 için çıkacak oyunlar medium grafikte çıkacakken sen pcni upgrade edip daha iyi performans alabilirsin.
 
Konsol al geç. PC'de sorunlarla uğraşmaktan oyun oynanmaz PC oyunculuğu boş adam işidir.
Bu konuda belki biraz haklı olabilirsin. Evet optimizasyon sorunları olabiliyor bazen ancak bunlar yamalar ile çok kolay bir şekilde çözüme kavuşturulabiliyor. Ayrıca oyun için her zaman PC derim. Çünkü PS5 gibi konsollarda alacağınız FPS bellidir ancak PC'de bu sizin donanımınıza göre değişir. Aynı zamanda PC topladığınızda ileriye dönük yükseltmeleri çok rahat bir şekilde yükseltebilirsiniz. Bence tüm cihazı yenilemek yerine sadece bir donanım cihazını değiştirmek çok mantıklı. Son olarak almayı planladığınız konsol şu anki güncel oyunlarda bile PC'den düşük FPS veriyor. Yani ilerleyen yıllarda çıkacak oyunlarda performans düşüklüğünü siz düşünün. Bu PC için çok daha geç olur. Şu anda bulunan donanımlar mevcut konsollardan daha güçlü. Aynı zamanda ileride eğer sisteminiz yetmezse sadece ekran kartı veya işlemci güncelleyerek bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Benim tavsiyem bir PC toplayın ve işlemcisini güçlü seçin. Çünkü eğer ekran kartına güç ayırırsanız ileride (2-3 sene sonra) sisteminizin gücü yetmeyince ekran kartı güncelleyemeyebilirsiniz.
 
Merhaba, ben oyun oynamak için alabileğim bir şey bakıyordum, karşıma PS5 çıktı. Sizce alınır mı, yoksa PC mi toplamalıyım? Bu arada bütçe 10000.

Tabi ki PC, 600-700-800 TL'ye yılda kaç oyun alacaksınız? Cyberpank 2077 PS5 için 459, 00 TL iken PC için 249 TL, örneğin ben PC'de Assasin Cred Origins ve Odesyi 28 TL'ye almıştım, The Division 2'yi 13 TL'ye, konsol alacağım diyorsan Xbox Series X + Game Pass al.
 
Son düzenleme:
Merhaba, ben oyun oynamak için alabileğim bir şey bakıyordum, karşıma PS5 çıktı. Sizce alınır mı, yoksa PC mi toplamalıyım? Bu arada bütçe 10000.

Kesinlikle PC topla.
1. sebep: PlayStation oyunlarının çok pahalı olması, PC yine ideal denebilecek seviyede.
2. sebep: PlayStation'da sadece oyun oynarsın başka bir şey yapamazsın bilgisayar daha kullanışlı.
3. sebep: Oyun bilgisayarlarının ışıkları çok güzel görünüyor bu özellik PlayStation'da yok :D.
 

Geri
Yukarı