10000TL sistem toplama

Farklı segment kartları karşılaştırmıyorum.

Benim demek istediğim anakartan kısıp diğer parçalara önem vermek.

Mesela CPU soğutucusu alınabilir ve PSU High Power Gold Performance GD 750W alınabilir.

CPU soğutucu olarak Arctic Freezer 34 Duo öneririm.

B450 ile şimdi baktığım kadarı ile en fazla 3200 MHz destekleniyor belkide bellek ve anakartı indirip başka bir parçasına odaklanmalıyım. Fakat CPU seçerken tek şartım 2070 SUPERe dar boğaz yaşatmamasıydı. Hali hazırda, 3600X'in kendi soğutucusu iyi diye duymuştum. Bu yaptığım soğutma işlemi bana ne kadar kazandırır?

3600X stok yeterli ama oyun için eğer OC yapmayı düşünürseniz sağlam bir soğutucu gerekecek ve bu ihtiyacı Arctic kapatabilir.

3200 MHz (OC)+ frekansı.

Hocam OC'ye anlamadığımdan girmek istemiyorum. O yüzden bu anakart ile devam edeceğim gibi duruyor, ki bellekler 3600 MHz'de çalışsın. Karar vermem gerekenler güç kaynağı, SSD, kasa gibi duruyor. Kasadanda çok bir haberim, performans için önemli midir?

Son düzenleme:
Hocam OC'ye anlamadığımdan girmek istemiyorum. O yüzden bu anakart ile devam edeceğim gibi duruyor, ki bellekler 3600 MHz'de çalışsın. Karar vermem gerekenler güç kaynağı, SSD, kasa gibi duruyor. Kasadanda çok bir haberim, performans için önemli midir?

Şimdi okuduğum kadarı ile bellek hızlarının belli bir seviyenin üzerinde katkıdan çok, sistem dengesizliğine katkı yaptığından bahsedilmekte. Bende belleği ve anakartı tasarruf için düşürmeyi planlıyorum.
OC ile işiniz yoksa zaten B450 bir anakart fazlası ile yeter.

Hocam ana konuda bahsettiğim gibi anakart içerisinde thunderbolt desteği arıyorum. Normalde stabil mac kullanıcı olarak thunderbolt 2 ekran kullanıyorum ve benim öğrenebildiğim kadarı ile anakart içerisinde thunderbolt desteği yoksa bu ekran bağlanamıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı