1000MBPS internet için SSD tavsiyesi

• Konuyu başlatan 226261
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 2.560
540 Megabayt 4.320 Megabit yapar. Yani senin indirme hızının 4 katı. Buradan indirme hızının SSD ile alakalı olmadığı sunucuların kapasitesi ile alakalı olduğu anlaşılıyor.
Yani şimdi bana şu andaki 540MB/s destek veren samsung SSD indirme yaparken yeterli gelecek mi acaba?
Evet.

Steam, Origin ve Epic gibi siteler oyun dosyalarını sıkıştırılmış bir şekilde gönderirler. Bu yüzden büyük ihtimalle SSD yerine işlemciniz yeterli değildir ya da program işlemcinizi verimli kullanamıyordur. [Bakınız]

Oyun indirirken ne kadar işlemci kullanımınız olduğuna bakabilir misiniz? Tamamen kullanılan çekirdek var ise sorun büyük ihtimalle SSD kaynaklı değil.

İnternet hızımı hız testlerinde tam alıyorum. Fakat mevcutta bulunan kullandığım SSD'nin hızı 540MB/s olduğu için indirme yaparken indirme hızından tam faydalanamıyorum. Karşı taraf sunucunun 1000MBPS indirmeye destek verdiğini farzederek Steam, Origin, Epic gibi yerlerden indirme yaparken 1000MBPS download hızını tam veya en iyi şekilde alabilmek için SSD önerisi istyorum.

Dostum kendin yazmışsın. SSD'nin hızı 540MB/s
Senin internetin 1000Mpbs hıza sahip. Bu da 100MB/s gibi bir şey demektir. Hadi bir tık daha fazla olsun. Demek oluyor ki mevcut SSD buna yetiyor, hatta fazla bile. Sen 1000Mpbs download hızı ile saniyede 1Gb veri indirdiğini felan mı sanıyorsun ? Saniyede 100MB veri download ediyorsun :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı