1000Mbps internette sadece 4Mbps alınabiliyor

AnqeLW

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba!

1000MBPS internete sahibim ancak PC'de sadece 4Mbps alabiliyorum. Ethernet kablom CAT6 hiçbir sorun yok sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Modem arayüzüne baktım yine Ethernet port çıkışı 1000MBPS. Ethernet driverlarımın hepsi güncel ve tam performans ayarlı. Sırf bu sorun yüzünden yazılımsal sorun olma ihtimaline karşın format bile attım yine aynı sorun devam ediyor. Ethernet kartı arızalı diyeceğim ancak çalışıyor ve eğer ağ kısmından 100Mbps Full duplex yaparsam bu sefer tam verim alabiliyorum ama 1Gbps yapınca 4Mbps'ye düşüyor (1-10 Mbps arasında dalgalanıyor). Ethernet kartı desteklemiyor demek isterdim ama Ethernet kartı destekliyor çünkü birkaç hafta önce böyle bir sorun yoktu mükemmel bir şekilde çalışıyordu. Ethernet girişi üzerinde turunucu ışık yanıyor yeşil ışık kapalı.

Kullanım kılavuzunu ayrıca inceledim turuncu ışık 100Mbps anlamına geliyor yeşil ışık ise 1Gbps. Şimdi bu sorunu düzeltmenin bir yolu var mı? Sanki internet doğru geliyor ama bir şey engelliyor gibi...

Ekran görüntüsü:

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-14 213957.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-14 213957.png
    12,7 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Alamıyorsanız

1.bilgisayarınız 1 Gbps desteklememiyorsa olur.Çünkü desteklendiği için kendini otomatik hıza çeker.

Desteklendiği için değil desteklenmediği için yanlış yazdım pardon.

Alamıyorsanız

1.bilgisayarınız 1 Gbps desteklememiyorsa olur.Çünkü desteklendiği için kendini otomatik hıza çeker.

Desteklendiği için değil desteklenmediği için yanlış yazdım pardon.
Merhabalar,

Önceden alabiliyordum dediğim gibi sadece birkaç hafta önce böyle bir sorun başladı ve bu şekilde devam etti.

Bu sorunu İnternet sağlayıcısına danışmanız faydalı olacaktır.
Görüşeceğim ancak bu durumun sağlayıcı kaynaklı olmasına pek ihtimal vermiyorum ki muhtemelen Müşteri Hizmetleri bununla alakalı otomatik olarak arıza kaydı oluşturmayı önerecektir ve maalesef bu durumda herhangi bir sorun olmaması halinde boş yere bir masraf ödeyeceğim.

İnternet modelinizi kontrol edin bence.
Modem veya direkt internet ile alakalı genel bir problem yok. Dediğim gibi arayüz üzerinde port çıkış değerleri normal. Sadece PC üzerinde sorunlar yaşanıyor ama ana kaynağı bütün çözümleri uygulasamda bulamadım. Muhtemelen artık USB Harici ethernet portu alıp bilgisayar üzerinde denemem gerekecek.

Görüşeceğim ancak bu durumun sağlayıcı kaynaklı olmasına pek ihtimal vermiyorum ki muhtemelen müşteri hizmetleri bununla alakalı otomatik olarak arıza kaydı oluşturmayı önerecektir ve maalesef bu durumda herhangi bir sorun olmaması halinde boş yere bir masraf ödeyeceğim.

Modem veya direkt internet ile alakalı genel bir problem yok. Dediğim gibi arayüz üzerinde port çıkış değerleri normal. Sadece PC üzerinde sorunlar yaşanıyor ama ana kaynağı bütün çözümleri uygulasamda bulamadım. Muhtemelen artık USB harici Ethernet portu alıp bilgisayar üzerinde denemem gerekecek.
Sorunu çözerseniz beni de bilgilendirir misiniz.
Aklımızda bulunmuş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı