1000MBPS yerine 100Mbps almak

TurkNet ile 2 defa görüştüm taraflarınca bir sorun olmadıklarını belirttiler.

Benim kullandığım sağlayıcıda uzaktan sorun yoktu ancak kontrole gelince sorun olduğunu gördüler. Modemi direk değiştirdiler.

Modemden olsa Wi-Fi hızın da 100'de kalması lazımdı fiber kablonda bir sorun olsa zaten kırmızı ışık yanıp söner sorun ya kablonda ya da kasanda o yüzden sana kasayı modeme götürüp o sarı kabloyla dene diyorum.

Ben birebir aynı sorunu yaşadım telefonda hız normaldi ancak Ethernet'te 100'e yapışıp kalıyordu.

Modemden olsa Wi-Fi hızın da 100'de kalması lazımdı fiber kablonda bir sorun olsa zaten kırmızı ışık yanıp söner sorun ya kablonda ya da kasanda o yüzden sana kasayı modeme götürüp o sarı kabloyla dene diyorum.
Kasayı modeme götürüp deneme imkanım olmadığı için bilgisayarcıya götüreyim diyordum zaten orada cat6 ile de dener teste de sokabiliriz diye düşünüyorum.

Benim kullandığım sağlayıcıda uzaktan sorun yoktu ancak kontrole gelince sorun olduğunu gördüler. Modemi direk değiştirdiler.

Ben birebir aynı sorunu yaşadım telefonda hız normaldi ancak Ethernet'te 100'e yapışıp kalıyordu.
Bilgisayarcı bir sorun bulamaz ya da orada internetim 100mb ile sabit kalmaz ise o zaman tekrardan TürkNet ile görüşme sağlarım.

Hepinize zaman ayırdığınız ve yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ediyorum.

Benim sana önerim şu aldığın kabloyu fiber olan arkadaşında dene veya bilgisayarcıda fiber varsa orada denet. Direkt kasayı götürmekle uğraşma bulabilirsen bir laptop bul onunla kendi modeminde dene.

Günaydın
Ethernet bağlantısına girdiğinde ağ özellikleri kısmında kaç mbit gbit bağlantı olduğunu gösterir. 1 gbit bağlantı kurmuş ise sorun sizden değildir diye düşünüyorum.

Selamlar TurkNet GigaFiber kullanıcısıyım ve bayağı bir süredir 1000MBPS hıza sahibim fakat son bir haftadır Ethernet kablomun bana 100Mbps hız verdiğini fark ettim ki Ethernet kablom ve bilgisayarım 1000MBPS'i hayli hayli destekliyor. TurkNet ile iletişime geçtim çözüm sağlayamadılar, yeni Ethernet kablosu almamı söylediler. Yeni bir CAT7 Ethernet kablosu aldım ve durumum hala aynı. Tekrardan iletişime geçtim ama sorunuma yine bir çözüm olmadı. Ethernet ayarlarından baktığımda hız kısmım 100 Mb/sn ile sabitlenmiş durumda gözüküyor.

Kablo ve modemimde sorun olmadığına göre tek sorunlu olabilecek aygıt bilgisayarım kaldı. Bunu çözebilecek herhangi bir ayar var mıdır yoksa buna ne sebep olmaktadır? Yardımlarınızı beklemekteyim.
Merhaba modemin fotoğrafını atabilir misiniz bende de 1000mbps var

Technopat Haberler

Geri
Yukarı