100TL termal macun onerisi

1- Piyasadaki ekran kartlarının neredeyse tamamında soğutma bloğu ile MOSFET veya VRAM doğrudan temas etmez, arasında boşluk vardır ve buraya termal ped konur. Macun yalnızca GPU ile soğutma bloğunun bakır yüzeyi arasındadır. Haliyle macun yenilemenin hiçbir etkisi olmaz.

2- Sakın termal ped değiştirmeyin. Var olanların kalitesinde pedi zor bulursunuz. Olanlar da epey pahalı. Eğer ki tasarlayanlar malzemeden çaldıysa (Asus TUF, MSI Evoke vs. eksik ped kullanılmış modeller var) eksik yerlere ped ilavesi yapılabilir.

3- 80 küsur derece kabul edilebilir ama uzun vadede nasıl etki eder bilmiyorum. Eğer çok zorlanırsa çip çatlar veya soğuk lehim sorunu çıkar. Ondan sonra bir dünya para bayılıp yeni VRAM taktırır veya reballing yaptırırsınız. O işlemler sonrasında da uzun ömürlü olmuyor(muş). Madencilik için kartınızı bozmayın. İlla yapacaksanız daha uygun model tercih edin.

66-67 çok sıkıntı yaratır mı? %65 fan hızında 66-67 arası, %70 fan hızında 65 falan alıyor. 1650 Super. Bir de Power Limit'i 100'den 95'e çekmeme rağmen böyle değerler.

NVIDIA ekran kartlarında VRAM sıcaklığını gösteren sensör yok diye biliyorum sizin kasdettiğiniz GPU sıcaklığı. 66 67 dereceler 1650 Super için sınıra yakın değerler, kısa vadeli kullanımlarda sorun çıkarmaz ama orta ve uzun vadede sıkıntı oluşabilir. Ben sadece test amaçlı 24 saatliğine GTX 1650 ile mining yapmıştım 48-51 derece arasındaydı sıcaklık değerleri. Power limit değiştirmedim sadece Memory clock +650 verdim. Buna rağmen 51'i geçmedi.

Sakın macun vb işlem uygulama VRAM'lerin üstüne çünkü aradaki boşluk mikron hesabıyla yapılır ve sen onu tuturman imkansız olduğundan tam basmayacak ve hiçbir işe yaramayacak sadece GPU'ya macun sürebilirsin illa pad değiştirceksen yurt dışından 50dolar gibi fiyatlara bulabilirsin.

Merhaba,

Termal macun alırken mutlaka termal iletkenlik becerisine dikkat edin. Bu termal iletkenlik derecesi W/m-K olarak gösterilir normalde. Markalara kanmayın, mutlaka ama mutlaka W/m-K değerine bakın. Aşağıda bazı iyi performans gösteren marka / modellerin değerlerini verdim, artık gerisi sizin seçiminize kalmış.

CoolerMaster MasterGel Pro Termal Macun R2 = 8 W/m-K
Artic MX-4 = 8.5 W/m-K
Cooler Master Mastergel Pro Termal Macun V2 = 9 W/m-K
Zalman Zm-Stc9 4gr 9.1W Yüksek Permformans Termal Macun = 9.1 W/m-K
CoolerMaster MasterGel Maker Nano Partiküllü Termal Macun R2 = 11 W/m-K
Cooler Master Mastergel Maker Nano Elmas Partiküllü Termal Macun = 11 W/m-K

No name veya standart diyeceğimiz termal macunlar , 3.8 W/m-K ila 5 W/m-K arasında bir termal iletkenlik değeri sunuyor. Yüksek ısı iletkenliği iyi birşeydir, ısıyı hızlıca işlemciden soğutucu bloğa iletilebileceği anlamına gelir.

Pardon yanlış anlamışım özür dilerim. VRAM için 70-80 derece iyi deniliyor ama tabii ki azaltmak için termal macun, ped kullanabilirsiniz.

Piyasadaki termal pedler fabrikadakiyle aynı kalite değil ve çok kalitesiz termal pedler kullanmasa daha iyi. Boyutları da farklı oluyor zaten VRAM'e takacağın pedler yüksek gelirse soğutucu çip'e değmez ısınır kartı komple halledersin.

NVIDIA ekran kartlarında VRAM sıcaklığını gösteren sensör yok diye biliyorum sizin kasdettiğiniz GPU sıcaklığı. 66 67 dereceler 1650 Super için sınıra yakın değerler, kısa vadeli kullanımlarda sorun çıkarmaz ama orta ve uzun vadede sıkıntı oluşabilir. Ben sadece test amaçlı 24 saatliğine GTX 1650 ile mining yapmıştım 48-51 derece arasındaydı sıcaklık değerleri. Power limit değiştirmedim sadece Memory clock +650 verdim. Buna rağmen 51'i geçmedi.
Siz hangi coini kazdınız? Ben RVN kazıyorum, kartı çok yoran bir coin diyorlar. Belki o yüzdendir? Ayrıca ev konum olarak çok sıcak oluyor. Bunun da etkisi vardır diye düşünüyorum ama 15-17 derece de etkilemez sanırım :D

Mining yapiyorum ekran kartim 86 derecelere cikmaya basladi VRAM olarak eger macun degisirsem bu deger degisir mi?
100TL macun onerisi bekliyorum.

Ben Hepsiburada'dan 160TL'lik Cooler Master MasterGel maker nano modelini 50TL indirimle yeni hesap açıp almıştım eğer hala varsa öneririm GPU sıcaklığım iki katı düştü ama ben bayağıdır değiştirmemiştim ondan da olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı