10210U sistem Valorant FPS düşüşü

Alper_ozkn_06

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, 8 GB RAM 2 çarpı 4 2400MHz MX250 2 GB ve Intel 10210U işlemcili bir PC'ye sahibim. Valorant'ta ilk başta 60 FPS sabit oynarken bir anda FPS 10 dakika sonra 20'lere düştü ve artmadı. PC'nin çok sıcaklaşmasından kaynaklanıyor olabilir mi?

Ultrabook'larda sıcaklık kilidi var. MX ekran kartları oyun oynamaya çok müsait değiller. 70 derece gördüğü an çok çok yavaşlıyor. Bu kilidi kaldırırsın ama tavsiye etmem. İyi bir soğutucu ile denenebilir belki.

Ben size R5 4500U bilgisayar önermiştim ancak siz bu dizüstü bilgisayarı satın almışsınız sanırım. 7 Bin TL bütçe ile daha iyi bilgisayarlar alınabilirdi aslında lakin hayırlı olsun, sorunsuz kullanırsınız umarım.

Soruna gelecek olursak bahsettiğiniz gibi büyük ihtimalle sıcaklıktan kaynaklıdır, soğutucu satın alabilirsiniz.

Evt bu bilgisayarı aldık bunun sebebi internetten almaya güvenemedik bu yüzden teknoloji mağazasında bu modeli bulduk
Belli bir sıcaklığı geçince ekran kartı ve işlemci hızlarını düşürür. Eskiden laptopta oynarken çok karşılaştığım bir durumdu.

Buna çözüm olarak oyun ayarlarını düşürdüm. Normalde 1080P yüksek oynardım. Şimdi ise 1080P düşük yaptım. En fazla 30 FPS'e kadar düştü.
Laptop soğutma yöntemi olarak daha basit yollar var mı?

Son düzenleme:
Evet bu bilgisayarı aldık Bunun sebebi internetten almaya güvenemedik bu yüzden teknoloji mağazasında bu modeli bulduk.

Tekrardan hayırlı olsun, güle güle kullanın. Aldığınız dizüstü bilgisayar da gayet iyi.

Dizüstü bilgisayarınızı pürüssüz bir masada kullanın. Pürüzler daha fazla sürtünme demek o da sıcaklık demek. Geforce Experience'tan ekran kartı ayarlarına bakar mısınız, performans modunda mı çalışıyor. Bilgisayarı ve ekran kartını yüksek performans modunda kullanın. Valorantta 1080p'de en az 60 FPS verebilecek bir kart o. Valorant'ı MX250 ile açtığınıza emin misiniz ayrıca? Ekran kartı sürücüleri kurulu değil mi?

FPS sabitledim bu yüzden normalde 120 FPS'leri görüyor.

Hocam oynicağınız oyunlar çok sistem gerektirmiyorsa Valorant mesela ve laptop 60 Hz SE underclock edebilirsiniz ve de performans modundan güç moduna alırsanız bence daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…