10400F için stok fan yeterli mi?

Siya

Kilopat
Katılım
18 Aralık 2013
Mesajlar
658
Mümkünse 10400F kullanıcıları cevaplasın.

1 hafta önce bu soğutucuyu sipariş etmiştim AMD işlemci kullanacağım diye.


Fakat dün gece 10400F alınca soğutucunun varlığı biraz gereksiz geldi. Overclock da yapılmıyor zaten işlemciye. Isı derecesi nasıldır üst seviye oyunlarda? (RDR2, Cyberpunk, Warzone) Çok gereği yoksa soğutucuyu iade etmeye çalışacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aldığınız soğutucu 1200 soketler ile uyumlu. Stok fanın %100 hızındaki sesini çekmek istemiyorsanız iyi bir seçim yapmışsınız.
 
Oyunlarda sorun olmaz. Gayet yeterlidir. Ancak sesi çok ve görüntüsü kötü. Bence iade etmeyin. Kullanın. Bir de işlemciye overclock yapamıyorsunuz ama kendisi 4.3 GHz'ye kadar çıkabiliyor.
 
Ben memnun kalmadım. Oyunlarda 80-82 dereceyi buluyor ve fan sesi kafa ütülüyor. Kule tipi soğutucuyu da çok büyük olduğu ve görsel olarak kaba durup hoşuma gitmediği için ben cooler master i71c aldım. Bu soğutucu stok fana göre ortalama 10 derece daha serin çalışıyor ve fan sesi kafa ütülemiyor. Yani cooler master i71c den çok memnunum.

Şöyle bir yorum gördüm de başka bir konuda. Sizinkiyle tam zıt bir yorum, aklım epey karıştı şimdi :) Acaba arkadaşın kasasındaki hava akışı mı çok kötüydü. @Salih_Emre

Hocam aldığınız soğutucu 1200 soketler ile uyumlu. Stok fanın %100 hızındaki sesinin çekmek istemiyorsanız iyi bir seçim yapmışsınız.

Valla sessizlik benim için önemli. Bu soğutucu da hem sessizlik hem soğutma bakımından iyiymiş. Ancak birkaç desibel için bu para ödenir mi bilemedim şimdi... O parayı 3060 Ti bütçesi için saklardım.

Oyunlarda sorun olmaz. Gayet yeterlidir. Ancak sesi çok ve görüntüsü kötü. Bence iade etmeyin. Kullanın. Bir de işlemciye overclock yapamıyorsunuz ama kendisi 4.3 GHz'ye kadar çıkabiliyor.

Görüntüsü güzel bence ya :D Şu desibel araştırmasını bir yapayım ben. Jet uçağı gibi ses çıkartıyorsa soğutucuyu iade etmem. İşlemci 4.3 GHz'ye H410, B460 gibi kartlarda da çıkabiliyor mu? Yoksa Z490 kartlar şart mı? Ben her türlü Z490 alacağım, ilerde olası bir upgrade durumunda anakart değişikliğine de para vermeyeyim diye. Kaprisli Inter yüzünden düştüğümüz durumlara bak :) Bu kadar güzel işlemci yap, bu klasmanda tekel model olma şansın varken 2666 MHz sınırlaması getir.
 
Şöyle bir yorum gördüm de başka bir konuda. Sizinkiyle tam zıt bir yorum, aklım epey karıştı şimdi :) acaba arkadaşın kasasındaki hava akışı mı çok kötüydü. @Salih_Emre

Vallahi sessizlik benim için önemli. Bu soğutucu da hem sessizlik hem soğutma bakımından iyiymiş. Ancak birkaç desibel için bu para ödenir mi bilemedim şimdi... O parayı 3060 Ti bütçesi için saklardım.

Görüntüsü güzel bence ya :D şu desibel araştırmasını bir yapayım ben. Jet uçağı gibi ses çıkartıyorsa soğutucuyu iade etmem. İşlemci 4.3 GHz'ye H410, B460 gibi kartlarda da çıkabiliyor mu? Yoksa Z490 kartlar şart mı? Ben her türlü Z490 alacağım, ileride olası bir upgrade durumunda anakart değişikliğine de para vermeyeyim diye. Kaprisli ınter yüzünden düştüğümüz durumlara bak :) bu kadar güzel işlemci yap, bu klasmanda tekel model olma şansın varken 2666 MHz sınırlaması getir.

Şimdi fan hızını %100 yaptım öküz gibi ses çıkarıyor ama ısınma konusunda gerçekten dediğim dereceler doğru.
Kasam ortalama bir kasa ne çok iyi ne çok kötü darkflash aquaris.
 
Şimdi fan hızını %100 yaptım öküz gibi ses çıkarıyor ama ısınma konusunda gerçekten dediğim dereceler doğru.
Kasam ortalama bir kasa ne çok iyi ne çok kötü darkflash aquaris.

Ben Ranker Cygnus v2'nin beyaz modeli ile kullanacağım. Hava akışı iyi duruyor o kasada. Ancak sizin işlemcinin fanı neden daha önce %100'e ulaşmamıştı merak ettim. En baba oyunları oynadım demiştiniz. Hangi oyunlardı?
 
Ben Ranker cygnus v2'nin beyaz modeli ile kullanacağım. Hava akışı iyi duruyor o kasada. Ancak sizin işlemcinin fanı neden daha önce %100'e ulaşmamıştı merak ettim. En baba oyunları oynadım demiştiniz. Hangi oyunlardı?

Hocam işlemci kullanımı çok olmadığı için faz hızı artmıyor genelde.
Metro Exodus
AC odssey.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı