10400F işlemci boşta 50 derece oluyor

GodTierTufi

Hectopat
Başlıkta da gördüğünüz üzere işlemcim yüzde 1 yüzde 2 civarları çalışırken 50 derece. Acaba sıcaklıkların etkisi büyük müdür? Bir problem var mı? Bu arada işlemci daha yeni yaklaşık 5 6 ay oldu stok fan kullanıyorum.

Başlıkta da gördüğünüz üzere işlemcim yüzde 1 yüzde 2 civarları çalışırken 50 derece. Acaba sıcaklıkların etkisi büyük müdür? Bir problem var mı? Bu arada işlemci daha yeni yaklaşık 5 6 ay oldu stok fan kullanıyorum.

Havalar sıcak olduğu için onunda etkisi var, eğer yük altında 80 dereceyi geçiyorsa termal macun yenilemesi yapılabilir.

Cooler Master Hyper 212 LED ile BF1 de 72 dereceyi gördüm, stock soğutma ile kullanıyorsan 93 derece normal oldukça normal. Bir üstteki mesajdaki ID- cooling soğutmayı alabilirsin veya DEEPCOOL GAMMAXX GTE V2 Siyah CPU Soğutucu, 120mm PWM Fan, Intel/AMD : Amazon.com.tr: Elektronik bu soğutucuyu alabilirsin. İşlemcin sanırım G1 revizyon yapacağın tek şey kule tipi soğutma almak. Bu arada kullandığın anakartın markası ne?

Yardımlar için teşekkürler anakart markası MSI B460M-A Pro.
Havalar sıcak olduğu için onunda etkisi var, eğer yük altında 80 dereceyi geçiyorsa termal macun yenilemesi yapılabilir.

Stres testinde 91 derece gördü maksimum.
Yükteki sıcaklık önemli olan. Sıcaklıkların etkisi epey fazla ama yine de yükte test edin, AIDA 64 ile kararlılık testi yapın. 15 dakika yeterli olacaktır. 70-75 civarlarında iyi sayılabilir fakat 80 ve üzerine çıkarsa bir bakım şart.

Stres testinde 91 dereceyi gördü.

İçinden çıkan macun fazlasıyla iyi.

Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.
Çok fazla. 4-5 derece daha artsa muhtemelen sistem resetlenecek. Bence kasayı açıp bir temizleyin fanlarınızı, termal macununuzu.

Teşekkür ederim.
91 derece fazla,bir bakım şart.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı