10400F sistem oyunda 81 derece

Vegasbeyy

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, masaüstü bilgisayarım normalde Valorant gibi bir oyunda 50-60 derece sıcaklığında gezerken aniden 65-70 arası gezmeye başladı. İlk önce termal macunu değiştirdim sonra format atıp kasayı temizledim. İlk 2 gün sıcaklık normale döndü 50-60 arası 1 gün sonra tekrar 71 dereceleri gördü. Anlamadım bir türlü. Aynı bilgisayar aynı ayarlar ve bugün içinde yine 50-60 arasında gezdiği oldu başka bir maça girince yine 70'leri gördü. Performans konusunda bir sorunum yok 400 FPS + oynuyorum ama aniden bir ısınma sorunum oldu. Çözen olursa çok sevinirim oyun. Oynamaya korkar oldum. Ekran kartım GeForce GTX1650 işlemci Intel i5 1040F.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman macun değişiminizi düzgün yapamadınız yani, sonuç olarak ortaya o çıkıyor. Yada kasa içi hava sirkülasyonunda sıkıntı olmaya başlamış.
Kanka demek istediğim gün içinde bazen aynı oyunda aynı ayarlarla aynı bilgisayarla bazen 50-60 arası gezerken bazen 65-70 geziyor sebebi nedir

İşlemci kullanımı değişiyordur durumdan duruma göre o olabilir. Onun dışında öğlen saatlerinde ısınır baya çünkü hava sıcaklığı ev içi sıcaklığına da etki ediyor. Akşamları serin olacağı için sıcaklık değerleri düşer. Yani ne desem bilemedim.

Yaz aylarında ısınma yaşamanız gayet normal, eğer odanız hava almıyorsa veya kasanızın soğutma performansı ( hava sirkülasyonu ) iyi değilse yaşarsınız.
Kasam burada duruyor önde 2 adet bir adette arkada eksoz fanı var sorun olur mu ?

Merhaba, masaüstü bilgisayarım normalde Valorant gibi bir oyunda 50-60 derece sıcaklığında gezerken aniden 65-70 arası gezmeye başladı. İlk önce termal macunu değiştirdim sonra format atıp kasayı temizledim. İlk 2 gün sıcaklık normale döndü 50-60 arası 1 gün sonra tekrar 71 dereceleri gördü. Anlamadım bir türlü. Aynı bilgisayar aynı ayarlar ve bugün içinde yine 50-60 arasında gezdiği oldu başka bir maça girince yine 70'leri gördü. Performans konusunda bir sorunum yok 400 FPS + oynuyorum ama aniden bir ısınma sorunum oldu. Çözen olursa çok sevinirim oyun. Oynamaya korkar oldum. Ekran kartım GeForce GTX1650 işlemci Intel i5 1040F.
Ayrıca format attığımdan dolayı peş peşe bugün ve dün sürücüler yükledim, güncelledim arka planda Nvidia ya ait 7 adet uygulama çalışıyor kapatılmıyorda o güncellemelerden sonra da oldu bu olay normal olup yükseldi anlamadım

Dosya Ekleri

• IMG_20220616_195353.jpg
    IMG_20220616_195353.jpg
    110,9 KB · Görüntüleme: 18
O kasanın egzos fanından çıkan hava nereden tahliye olacak ? O hava dışarı çıkamadan direk içeri geri gidiyor resmen.
Doğru söylüyorsun öyle ama dediğim gibi 3 senedir orda ve bu sorun yeni oldu 🙂bu arada sence 3 adet fan yeterli mi bir tane daha koyabilirim ön tarafa 120 mm nasıl birşey önerirsiniz

O kasanın egzos fanından çıkan hava nereden tahliye olacak ? O hava dışarı çıkamadan direk içeri geri gidiyor resmen.
Sukadar bı boş alan var yeterli olur diye düşünüyorum sizce yeterli mi

Dosya Ekleri

• IMG_20220616_203017.jpg
    IMG_20220616_203017.jpg
    63,3 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı