1050 Ti overclock için öneri

Makaleler
1
Kart modeli: 1050 Ti exphendetion Edition.
Şu an furymark ile test ediyorum bir yandan 10 dakika oldu. Ekran kartı 71 dereceyi geçmedi.
Coreclock +144 şu an Memory'i ellemedim ona birazdan bakacağım. Sizce 80 dereceye dayanana kadar veya görüntüde bozuntu olana kadar 30 30 arttırsam sıkıntı olur mu? Hedefim bir 6 7 FPS kazansam yeter bana.

Bence 75 dereceyi geçirmemeye çalışın, 3-5 FPS için kartın ömrünü kısaltmayın bence.
Ben undervolt yaparak RX580 ile 10 FPS ve FurMark'ta 500skor artışı elde ettim. Kartın değerlerini arttırırken dikkatli olun.
Hocam kısaca bahseder misiniz? Gücü düşürerek performans artışı nasıl sağlanıyor? Bende de GTX 980 var da çok fazla güç tüketiyor, ben de aynı şeyi uygulayabilir miyim?

Bence 75 dereceyi geçirmemeye çalışın, 3-5 FPS için kartın ömrünü kısaltmayın bence.

Hocam kısaca bahseder misiniz? Gücü düşürerek performans artışı nasıl sağlanıyor? Bende de GTX 980 var da çok fazla güç tüketiyor, ben de aynı şeyi uygulayabilir miyim?

NVIDIA ayarlarını pek bilmiyorum, o konuda ne söylersem sıkıntı olur fakat AMD kartlarda software yazılımı üzerinden ayarlanabiliyor.

RX580 8 GB modelini baz alarak konuşuyorum, 1150mv 1350MHz verilmiş. Power limiti 50 yaptığımızdan dolayı 150W ile çalışan ekran kartı 200W'a çıkabiliyor gerekirse. Fakat FurMark testinde 115W'ı geçmedi, 15W undervolt işleminin başarılı olduğunu gösteriyor. Bu işlemden sonra bellek MHz'ini 2200'e çekiyoruz. 1150Mv'yi 1100 yapıyoruz. Sonuç olarak stok hallerde 67-68FPS alan kartla 87FPS görebildim.

Yani kısaca yaptığımız işlem, ekran kartına verilecek voltajı kısıp çekeceği gücü fazlalaştırıyoruz. Fakat yine de voltaj da düşme olduğundan dolayı undervolt işlemine giriyor. Bu sebeple de FPS artışı yaşıyoruz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı