Oyuna ilk başladığımda rahatça 100 FPS alıyordum fakat şu an sürekli drop yiyorum. MSI Afterburner ile kontrol ettim ve CPU sürekli olarak %70-%80 sonra birden 100 oluyor drop yiyorum.
Sistem:
1050 Ti.
G4560.
8 GB RAM 2133 MHz.
Ortada bir darboğaz mevcut sanırsam. Ayarları düşürmek yerine en üst ayarlara getirin, böylece yükü ekran kartına vereceksin verebildiğin kadar. İşlemci %100 oluyorken bir de ekran kartı kullanımına bakar mısın?
Ortada bir darboğaz mevcut sanırsam. Ayarları düşürmek yerine en üst ayarlara getirin, böylece yükü ekran kartına vereceksin verebildiğin kadar. İşlemci %100 oluyorken bir de ekran kartı kullanımına bakar mısın?
Valorant'ın ekran kartını tamamen kullanmaması garip bir şey değil, önemli olan ekran kartı o kadar kullanılırken işlemcinin ne kadar kullanıldığı. Eğer işlemci kullanımı %100'ken ekran kartı %60'sa sıkıntı var demektir. Bu demek oluyor ki işlemci tam gücüyle ekran kartını sadece %60 besleyebiliyor. Normalde o ikilinin darboğaz yapmaması lazım diye biliyorum.
Göre, sanısam gibi ifadelere sıkça yer veriyorsunuz yaptığınız yanlış elektroniklerde göreceli durumlar yok. Bir paraçnın yeterlliiği vardır matematiksel olarak.