1050 Ti sistemde Valorant %100 CPU kullanıyor

İşletim sistemi
Windows 10

TDSDoctor

Kilopat
Daha fazla  
Oyuna ilk başladığımda rahatça 100 FPS alıyordum fakat şu an sürekli drop yiyorum. MSI Afterburner ile kontrol ettim ve CPU sürekli olarak %70-%80 sonra birden 100 oluyor drop yiyorum.
Sistem:
1050 Ti.
G4560.
8 GB RAM 2133 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortada bir darboğaz mevcut sanırsam. Ayarları düşürmek yerine en üst ayarlara getirin, böylece yükü ekran kartına vereceksin verebildiğin kadar. İşlemci %100 oluyorken bir de ekran kartı kullanımına bakar mısın?

Ortada bir darboğaz mevcut sanırsam. Ayarları düşürmek yerine en üst ayarlara getirin, böylece yükü ekran kartına vereceksin verebildiğin kadar. İşlemci %100 oluyorken bir de ekran kartı kullanımına bakar mısın?

Ayarlar en yüksekte iken ekran kartının asla %100 görmedi fakat Max 50-60 kullanıyor.
Normalde G4560 1050 Ti'ya darboğaz yapmaz. Garip geldi.
Bana göre 1050Tİ'a tam uyan bir işlemci bazı konularda geri kalsada.

Ayarlar en yüksekte iken ekran kartının asla %100 görmedi fakat Max 50-60 kullanıyor.

Bana göre 1050Tİ'a tam uyan bir işlemci bazı konularda geri kalsada.
Valorant'ın ekran kartını tamamen kullanmaması garip bir şey değil, önemli olan ekran kartı o kadar kullanılırken işlemcinin ne kadar kullanıldığı. Eğer işlemci kullanımı %100'ken ekran kartı %60'sa sıkıntı var demektir. Bu demek oluyor ki işlemci tam gücüyle ekran kartını sadece %60 besleyebiliyor. Normalde o ikilinin darboğaz yapmaması lazım diye biliyorum.

Bana göre 1050 Ti'a tam uyan bir işlemci bazı konularda geri kalsada.

Göre, sanısam gibi ifadelere sıkça yer veriyorsunuz yaptığınız yanlış elektroniklerde göreceli durumlar yok. Bir paraçnın yeterlliiği vardır matematiksel olarak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı