1050 Ti ve G4560 sisteme yükseltme önerisi

Yusufalti

Hectopat
Katılım
22 Ağustos 2018
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim:
  • 8 GB RAM
  • G4560
  • Galax 1050 Ti
  • Ashrock H110M 3.0
Sistemim yeni nesil oyunlara yetmemeye ve bilgisayar ara sıra donmalara başladı. Oyunlar için ekran kartımı hala yeterli görüyorum ve bilgisayarı rahatlatmak için de işlemciyi değiştirmek istiyorum.
Araştırdım, Ryzen 5 2600'ün videolarını izleyip sistemime uygun gördüm, almadan önce de foruma yazayım dedim, sizce anakartı değiştirmeye değer mi yoksa başka önerileriniz var mı? Bütçe 1100~TL.
 
Bence R5 1600 revizyonlu modeli alın, neredeyse 2600 ile aynı güçteler. Anakart olarak B450 S2H isinizi görür. Elinizdeki RAM muhtemelen 2133 MHZ'dir onu satıp en az 3000 MHZ RAM almanızı tavsiye ederim.
 
Şu konuda işi bilmeyen kullanıcılar çokça hata yapıyor. Hemen açıklık getireyim İntel tabanlı sistem kullanıyor kullanıcı ve aklında Ryzen işlemciye geçme fikri oluyor. Ryzen tabanlı bir sisteme geçmek demek elindeki anakart ve Haswell serisi ve daha eski bir işlemci kullanılıyorsa RAM bellekler ile komple sistemin değişmesi gerektiği anlamına geliyor.

Bu konu için değil bu sitemim, çoğu sistem yükseltme konularında gördüğüm bir sıkıntı. Sevgili Recep ve Ali bey yakın bir zamanda eski sistemler için nasıl yükseltme yapılmalı tarzı bir video çekmesi fena olmaz. :)

Soruya gelecek olursak 2. el İ5 bir işlemci kullanabilirsin. RAM tek modül ise kesinlikle Dual Channel yap. En uygun yükseltme bu olacaktır senin sistemin için.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı