1050 Ti'dan RX 580'e geçilir mi?

Hocam 3000 serisi ve üstüne geçmek için, aynı zamanda ona denk bir işlemcide lazım. Benim bütçem 0 TL. 1050 Ti satıp, üstüne 200 300 TL Max koyup, RX 580 almayı düşündüm. Elimde para yok.

Güç kaynağı 500W, yeter mi?
12V kanalından ne kadar verdiği önemli hocam. Güç kaynağınızın marka modelini yazarsanız bakabiliriz. Yada kasayı açıp kendinizde bakabilirsiniz.

12V kanalından ne kadar verdiği önemli hocam. Güç kaynağınızın marka modelini yazarsanız bakabiliriz. Yada kasayı açıp kendinizde bakabilirsiniz.
Güç kaynağı bu.

Dosya Ekleri

• IMG_20250918_152419.jpg
    IMG_20250918_152419.jpg
    227 KB · Görüntüleme: 9
Güncel olarak 1050 Ti kullanıyorum. Sistemi ikinci el aldım. Fakat arkadaşlarımda yeni sistem aldılar, ve onlarda ekran kartı olarak RX 580 var. Bende ikinci elden fiyatlara baktığımda hemen hemen aynı fiyattalar. 1050 Ti'ı satıp RX 580 8 GB'ye geçmeyi düşündüm. Geçilir mi? Geçeyim mi? Bir de işlemcim Ryzen 5 2600. darboğaz olur mu? Çünkü RX 580, 1050 Ti'dan neredeyse 2 kat güçlü bir kart.

Geçilir. Hala güzel çalışıyor en yeni oyunlarda bir tık zort ama normal, hala coğu oyunu yüksek ultrada 60FPS oynatıyor bütçe yoksa gayet makul. PSU yeterliyse gayet okey hocam.

Maalesef PSU yenileyemem. Bu PSU ile RX 580 olmazmı?
https://www.coolermaster.com/en-global/power-supply-calculator/ Bu siteye İşlemcinizi, ekran kartınızı ve anarkartınızı giriyorum ve sonuç olarak 320W çıkıyor. Yetmeme durumu daha ağır gibi. 1050 Tİ baya düşük güç tüketen bir kart, RX 580 ise onun aksine çok güç tüketen bir kart. Ancak dediğim gibi bu konuda tam olarak emin değilim. En doğrusu bunun için yeni bir konu açın; bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

https://www.coolermaster.com/en-global/power-supply-calculator/ bu siteye işlemcinizi, ekran kartınızı ve anarkartınızı giriyorum ve sonuç olarak 320W çıkıyor. Yetmeme durumu daha ağır gibi. 1050 Ti bayağı düşük güç tüketen bir kart, RX 580 ise onun aksine çok güç tüketen bir kart. Ancak dediğim gibi bu konuda tam olarak emin değilim. En doğrusu bunun için yeni bir konu açın; bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Peki 1060 6 GB olur mu sistemime? Veya 1070 Ti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı