1050Ti'dan RX 580'e geçmek

1024 768 düşük ayarlarda Cs Go oynuyorum demişsin ekran kartıyla bir işin yok ki senin. 8. Nesil veya 9. Nesil K ibareli işlemci alıp overclock yapabilirsin.
Haklısınız CSGO işlemci ağırlıklı bir oyun fakat ekran kartının hiçbir önemi yok mu? Ekran kartının iyi olup olmamasi CSGO için tamamen önemsiz mi? Ayrıca işlemcim i5 8400. İşlemcinin yukseltilmesi gerektiğini düşünmüyorum.
Niye? Ya İnno3D markasını beğenmediniz ya da ekran kartını.
Markaya zaten güvenemedim de, 1660 hiç kafama yatmadı. Rx 580 daha iyi olur diye düşünüyorum.

Haklısınız CSGO işlemci ağırlıklı bir oyun fakat ekran kartının hiçbir önemi yok mu? Ekran kartının iyi olup olmamasi CSGO için tamamen önemsiz mi? Ayrıca işlemcim i5 8400. İşlemcinin yukseltilmesi gerektiğini düşünmüyorum.
Twitch'de enerqia var belki yayınlarını görmüşsündür bir dönem 8700k o.c ve 1050ti ile 1024 düşük ayarlar 400+ fps oynuyordu. Bende 6700k ile 4.2 ghz ve 4.8 ghz arasında benchmark testi yaptığımda 100 110 fps fark ediyor. Ekran kartı alsanda bu kadar fark edeceğini düşünmüyorum, 1024de oynuyorsun sürekli işlemci yük altında.

Şuan RX 580 olarak iki uygun model var, Sapphire Nitro+ 4GB 1330₺
XFX GTS XXX Edition 8GB 1320₺
GTX 1660 alabiliyorsan 1600₺ ondan al, 1300₺ bütçen varsa yukarıdaki ikisi güzel modeller, 8GB olanı al. Yalnız RX 580 iyi enerji ister. 450w PSU sıkıntı çıkarabilir.

Twitch'de enerqia var belki yayınlarını görmüşsündür bir dönem 8700k o.c ve 1050ti ile 1024 düşük ayarlar 400+ fps oynuyordu. Bende 6700k ile 4.2 ghz ve 4.8 ghz arasında benchmark testi yaptığımda 100 110 fps fark ediyor. Ekran kartı alsanda bu kadar fark edeceğini düşünmüyorum, 1024de oynuyorsun sürekli işlemci yük altında.
Evet tanıyorum enerqiayi toa da oynuyor. Sistemi toplamadan önce benchmarklara bakmıştım. 300 civarı fps veriyodu fakat benim elimde hiç 300 ü görmedi.

Dediğim gibi dostum 1080p yüksek ayarlarda oynasan ekran kartı yükselt derim ama 1024 düşük ayarlar zaten ekran kartına yüklenmiyor işlemciyle oynuyorsun. Cs go eski source motorunu kullanıyor safi ghz hızına bakıyor. Valve Source 2ye geçene kadar K ibareli işlemci almaktan başka bir şans yok. Ek olarak
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoya bakabilirsen stock işlemciyle 300+ alıyor o.c ile çok rahat 400 üzerine çıkar.

Dediğim gibi sadece düşük ayarlarda CS:GO oynuyorum. Diğer oyunlardan bir beklentim yok zaten. Burada sormak istediğim daha çok;
Mantıklı olur mu?
PSU değiştirmek gerekir mi?
Isınma durumu nedir? gibi sorular.

Olur neden olmasın. Güç kaynağınız merdiven altı verimliliği düşük bir şey değilse yeterli olur.

Dediğim gibi dostum 1080p yüksek ayarlarda oynasan ekran kartı yükselt derim ama 1024 düşük ayarlar zaten ekran kartına yüklenmiyor işlemciyle oynuyorsun. Cs go eski source motorunu kullanıyor safi ghz hızına bakıyor. Valve Source 2ye geçene kadar K ibareli işlemci almaktan başka bir şans yok. Ek olarak
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoya bakabilirsen stock işlemciyle 300+ alıyor o.c ile çok rahat 400 üzerine çıkar.

Kendi işlemcimi satmaya kalksam ekran kartından daha zor olucak, ustune nerdeyse bi o kadar daha koyup almam gerekecek. Evet fps i çok yükseltir fakat bütçe biraz sıkıntı oldu sanki

Yerinde olsam hem işlemciyi hem anakartı 2000 lira civarında satıp i5 9600k'ya geçerim. Sadece Z chipsetli anakart masrafın olur. Eğer ekran kartı yükselttiğinde 1024 çözünürlükte fps artışı olacağından eminsen onuda deneyebilirsin tabi.
i5 8400 + RX 580 için internette pek düzgün benchmark bulamadım. Onun için hala kararsızım. Ekran kartını yükseltince FPS' in artış göstereceğine inanmak istiyorum...

i5 8400 + RX 580 için internette pek düzgün benchmark bulamadım. Onun için hala kararsızım. Ekran kartını yükseltince FPS' in artış göstereceğine inanmak istiyorum...

Çözünürlük olarak 1080p kullanırsanız olur. Bende i3 6100, RX 570 var CS:GO'da 1080p yüksek ayarlarda 150-200 FPS'i çok rahat görüyorum. Düşük çözünürlükte oyun oynama mantığını hala anlamış değilim. Niye sisteme o kadar para verdik? Düşük çözünürlükte oynayınca gözlerim acımaya başlıyor.

İşlemciniz gayet yeterli ve RX 580'i besleyebilecek düzeyde. Hem anakart, hem işlemci masrafı yapmanın anlamı yok. Onun yerine gidip daha güçlü ekran kartı alırsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı