10586 ile GTA V FPS Düşüşü

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 10'un Kasım ayı yani 10586 güncellemesi sonrası GTA V'de fps düşüşleri, kasmalar, takılmalar, donmalar başladı. HDD 5400 RPM ama güncelleme öncesi bu sorun yoku. Gayet güzel oynayabiliyordum. Temiz önyükleme yapıp açtım oyunu durum yine aynı. Bunun sebebi nedir? Nasıl çözebilirim?
Bu arada resimler temiz önyükleme esnasında alınmıştır. Ve sadece 10 dk. oyun oynanmış görüntülerdir.
Ekran Görüntüsü (1).png Ekran Görüntüsü (2).png Ekran Görüntüsü (3).png Ekran Görüntüsü (4).png

@AhmetAksoy @Recep Baltaş @Ali Güngör

Görev yöneticisinde bir sıkıntı göremedim. Belki oyun ayarları değişmiştir. Bir de yükseltme yaptıktan sonra Ekran kartı sürücünüzü tekrar sitesinden yükleyin. Sabit disk durumunu HD Tune Pro programıyla kontrol edin. Sorun düzelmezse geri dönüş yapın.
Ekran kartı sürücüsünü GeForce Experience dahil kaldırıp son sürümünü indirip tekrar kurmuştum zaten. HDD taramasını da dün yapmıştım bir sıkıntı çıkmadı.

Oyun ayarları değişmediyse sabit diskiniz dolmaya yakınsa performansını etkileyebilir. Msi afterburner ile işlemci ekran kartı gibi bileşenlerin sıcaklık değerlerini gözlemleyin. Belki Windows sistem yapısı bozulmuştur. sfc /scannow komutu ile test edin. Açıkçası burdan net bilgi vermek zor. Ben bir kaç bilgisayarı 10240'dan 10586 yükselttim. Ekran kartında elle kurduğum sürücünün Microsoft imzalı olan ile değiştiğini farkettim. Sürücülerin değişmesi, uygulamaların tekrar yüklenmesi gibi değişiklikler dışında sistem ve sıkıştırılmış belleğin sistem kararlılığını arttırdığını farkettim.

Oyun ayarları değişmediyse sabit diskiniz dolmaya yakınsa performansını etkileyebilir. Msi afterburner ile işlemci ekran kartı gibi bileşenlerin sıcaklık değerlerini gözlemleyin. Belki Windows sistem yapısı bozulmuştur. sfc /scannow komutu ile test edin. Açıkçası burdan net bilgi vermek zor. Ben bir kaç bilgisayarı 10240'dan 10586 yükselttim. Ekran kartında elle kurduğum sürücünün Microsoft imzalı olan ile değiştiğini farkettim. Sürücülerin değişmesi, uygulamaların tekrar yüklenmesi gibi değişiklikler dışında sistem ve sıkıştırılmış belleğin sistem kararlılığını arttırdığını farkettim.
Oyunu sürekli olarak Nvidia GeForce Experience ile optimize edilmiş biçimde oynuyorum. Oyunlarda zaten sürekli Afterburner açık, takip ediyorum. Açıkçası çabuk ısınıyor. İşlemci 90 dereceye çıkıyor hatta.
Bende siz yazmadan sfc /scannow komutunu vermiştim. Şimdi bitti.

Kod:
Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired
them. Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For
example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Note that logging is currently not
supported in offline servicing scenarios.

The system file repair changes will take effect after the next reboot.

sonucu geldi. Bu ne demek?

Sorun bulundu ve çözüldü. Bir sonraki bilgisayarı başlatmanızda etkili olacaktır.

İşlemci 90 derece fazla. Soğutucu ve termal macun kontrolleri yapın.
Laptop zaten 2 aylık. termal macun'da sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. Soğutucu kontrolünü nasıl yapabilirim?
Ayrıca GTA V'te ayarları en düşüğe aldığımda bile oynayamıyorum. Takılmalar, FPS Droplar başlıyor. İşlemcinin 93 dereceye çıktığını gördüm az önce.
Ve de çoğu oyunda böyle. Windows'u sıfırdan kurmam çözüm olur mu?

Havalandırma kanallarını kontrol edin. Laptop marka model bilgisi verirseniz forumda daha detaylı yardımcı olacak kişiler çıkacaktır. İmzanızdaki model mi?
Diskinizin başka bölümü varsa 10240 temiz kurulum yapın. Böylece şu anki düzeniniz bozulmamış olur. Farkı gözlemleyin. Pek değişiklik olacağını zannetmiyorum.

Asus X550JX-XX099D Oyunda Sıcaklık Değerleri

Havalandırma kanallarını kontrol edin. Laptop marka model bilgisi verirseniz forumda daha detaylı yardımcı olacak kişiler çıkacaktır. İmzanızdaki model mi?
Diskinizin başka bölümü varsa 10240 temiz kurulum yapın. Böylece şu anki düzeniniz bozulmamış olur. Farkı gözlemleyin. Pek değişiklik olacağını zannetmiyorum.

Asus X550JX-XX099D Oyunda Sıcaklık Değerleri
Evet laptopum bu. Aynı sorunu biri daha yaşamış. Konuya mesaj yazdım bekliyorum.
Windows 10 10586 Güncellemesi Sonrası GTA 5 FPS Düşüşü

Bu laptop ile sorun yaşamayan kalmadı herhalde. Sorun büyük ihtimal sürücülerle ilgili. Surface Book cihazımda 940m ayarında ekran kartı var. Oyunlar düşük ve orta ayarlarda sorunsuzca çalışıyor. Sizde de 950m olduğu için yüksek ayarda oyun oynamayı beklemeyin. Tabi aynı ayarlarda sorun çıkarttığını varsayarsak can sıkıcı bir durum var ortada.

Driver Identifier programıyla sürücü kontrolü yapın. Sonucunu paylaşın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı