10586 ile GTA V FPS Düşüşü

Bence diskin diğer bölümüne 10240 temiz kurulum yapıp oyunu açın. Gene sorunluysa o zaman donanımsal durumları göz önünde bulundurun. Değilse sorunu çözmek için es geçtiğimiz yazılımsal çözümleri uygulamaya çalışın.
Kusura bakmayın ancak bugün kurabildim Windows'u.
Öncelikle dün GTA V'i tekrar yükledim sorun düzelmedi.
Bugün de zaten hali hazırda 3. bölüm olarak ayrılmış kısma yeni windows'u kurdum( Windows 10 10586 insider prewiev).
Sonuçta ben bu windows sürümü ile sorunsuz oynuyordum bu oyunu ve de başka bir flash bellekte bu sürüm yazılıydı.
Windows driverları kurdu. Bende directx ve Visul C'yi kurdum ve açtım oyunu. 1 saat falan oynadım herhalde. Özlemişim GTA V'i bu şekilde oynamayı. Hiç bir sıkıntı çıkmadı. 45 dk-1 sa sonunda değerler şöyleydi:
GPU: 79 derece
CPU: 92 derece
Ram kullanımı: 3766 MB (Ram kullanımı artmış)
Benim bu durumda ne yapmam gerekli? Windows'un son sürümünü tekrar 0'dan kurmak çözüm olur mu?

Oyun içerisinde yaptıklarınıza göre bellek kullanımı artması normal. 10240 kursaydınız keşke tam anlamıyla emin olurdunuz.
Bu sürümde bile ciddi fark var. Mesajı yazdıktan asıl kullandığım bölüme dönüp açtım GTA'yı sadece 30 saniye oynayabildim. Sonrasında FPS 3-8'e düşüyor, oyun bildiğiniz oynanmaz hale geliyor.
Çözümünden ziyade ben daha sıkıntının ne, nerede olduğunu anlayamadım.

Hatta yeni kurduğum Windows'da sanki eskisinden bile daha iyi oldu. High - Ultra ayarlarda 40-50 FPS oynadım oyunu

Aklıma gelen yöntem şu. Sorun yaşadığınız Windows'ta herkese önerdiğim tekrar kurulum yöntemi uygularsanız sürücüler yenilenir. Belki sorununuzu çözer. Tekrar kurulum yapmak için Windows 10 10586 iso dosyasının içini sıkıştırma programıyla açıp setup.exe çalıştırıp ve ya Windows 10 Medya Oluşturma Aracını çalıştırıp otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneği ile kurulum başlatın. Dosyalarınız, programlarınız ve ayarları kaybolmaz. Madem 10586 temiz kurulum sorununuzu çözdü. Bir de bu yöntemi deneyin. Windows ile ilgili sorunları ayarlarınız kaybolmadan bu yöntemle çözmek mümkün.

Aklıma gelen yöntem şu. Sorun yaşadığınız Windows'ta herkese önerdiğim tekrar kurulum yöntemi uygularsanız sürücüler yenilenir. Belki sorununuzu çözer. Tekrar kurulum yapmak için Windows 10 10586 iso dosyasının içini sıkıştırma programıyla açıp setup.exe çalıştırıp ve ya Windows 10 Medya Oluşturma Aracını çalıştırıp otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneği ile kurulum başlatın. Dosyalarınız, programlarınız ve ayarları kaybolmaz. Madem 10586 temiz kurulum sorununuzu çözdü. Bir de bu yöntemi deneyin. Windows ile ilgili sorunları ayarlarınız kaybolmadan bu yöntemle çözmek mümkün.
Şu anda kurulu olan Windows'un iso dosyasını rar'dan çıkartsam olur değil mi? Sonuçta bu da 10586.
İso'yu kurduktan sonra driver'ları tekrar kurmam gerekli mi?

Olabilir ama her ihtimale karşı başlangıçta güncellemeleri dahil edeyim mi sorusuna evet deyin.
Dedikleriniz yaptım. Kurulum gerçekleşti fakat GTA V halaa aynı. Diğer sürücüye yükledim 10586 İnsider Preview sürümde tıkır tıkır çalışıyor oyun.
İlk 5 dk sorun yoktu fakat 5 dk sonra oyun 5-10 fps'ye düşüyor ve oynanamaz hale geliyor.

Tekrar kurulum yapınca ayarlar değişmediği için sorun devam ediyor olabilir. Tekrar kurulum sadece Windows kaynaklı sistem dosyalarının bozulması gibi sorunları çözüyor. Bilgisayarda Virüs varsa tekrar kurulum yapınca ayarlar değişmediği için aynı şekilde kalabilir. Virüs taraması yapın. Ücretsiz olarak 360 Total Security tavsiye ederim. Ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin. Forumda ekran kartı sürücüsünü kaldırmak için DDU öneriliyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı