10586 ile GTA V FPS Düşüşü

Bence servise vermeyin yazılımsal bir durum. Bilgisayarı yeniden başlatınca başlangıçta açılan bir program etkiliyor olabilir. Ayarları siteden uygulayarak FPS sorununu düzelttikten sonra temiz önyükleme yapıp deneyin.

Bugün yayınlanan 10586.122 güncellemesini de uygulayın performans olarak değişiklikler olmuş.

Bence servise vermeyin yazılımsal bir durum. Bilgisayarı yeniden başlatınca başlangıçta açılan bir program etkiliyor olabilir. Ayarları siteden uygulayarak FPS sorununu düzelttikten sonra temiz önyükleme yapıp deneyin.

Bugün yayınlanan 10586.122 güncellemesini de uygulayın performans olarak değişiklikler olmuş.
x64 Tabanlı Sistemler İçin Windows 10 Version 1511 Güncelleştirmesi (KB3139907)
x64 Tabanlı Sistemler için Windows 10 Version 1511 Toplu Güncelleştirme (KB3140743)
Bu iki güncelleme görünüyor. Bunlar mı bahsettiğiniz güncelleme.

Güncelleme problemi çözecek demedim zaten. Performans iyileştirmeleri var.

Siz dediğim gibi sürücüyü kaldırıp temiz kurulum yapın. Gerekli ayarlamaları yapıp oyuna girin ve oyunun düzgün FPS ile çalıştığından emin olun. Daha sonra bilgisayarı kapatmadan bahsettiğim temiz önyükleme için gereken adımları uygulayın. Temiz önyükleme için servisleri kapatırken Nvidia servislerini işaretli olarak bırakabilirsiniz. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra tekrar oyuna girip nasıl çalıştığına bakın.

Güncelleme problemi çözecek demedim zaten. Performans iyileştirmeleri var.

Siz dediğim gibi sürücüyü kaldırıp temiz kurulum yapın. Gerekli ayarlamaları yapıp oyuna girin ve oyunun düzgün FPS ile çalıştığından emin olun. Daha sonra bilgisayarı kapatmadan bahsettiğim temiz önyükleme için gereken adımları uygulayın. Temiz önyükleme için servisleri kapatırken Nvidia servislerini işaretli olarak bırakabilirsiniz. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra tekrar oyuna girip nasıl çalıştığına bakın.
Dediğiniz dibi DDU ile Nvidia Driverını sildim. Yeni ve son sürümü temiz olarak kurdum. Ayarları düzenledim. Oyuna girdim soruna yoktu.
Temiz başlangıca ayarlayıp sadece 'Nvidia GeForce Service'i ve 'Nvidia Display Driver Service'i açık bıraktım. Tekrar oyuna girdiğimde yine sorun yoktu.
Yani şuanda durum iyi. Bundan sonra bilgisayarı hep temiz önyükleme ile mi açmam lazım?

Temiz önyükleme kalmasına gerek yok. Garanti olsun diye hepsini kapattırdım. Demek ki kapattığınız programlardan bir tanesi sistemi etkiliyor. Deneme yanılma yoluyla istediğiniz programları açıp farkı görün.
Sistemi halaa temiz önyükleme ile kullanmama rağmen aynı sorun yine başladı?
Dediğiniz gibi deneme yanılma yöntemi ile yapayım dedim fakat açtığım her uygulamada aynı sorun başladı.

FPS sorunu dışında sorunlar da mı başladı? FPS sorununu çözmüştük ekran kartının devre dışı kalmasından oluyordu. FPS sorunu çıktığı gibi sorunu çözdüğünüz gibi sürücüleri tekrar yükleyin. Daha sonrasında ayarları aşağıdaki resimdeki gibi yapıp bir süre sistemi kullanın bakalım tekrar sorun ortaya çıkacak mı.

upload_2016-3-8_13-26-8.png

Benzer bir durum bende de vardı oyun açılışta aşırı ram kullanıyor dolayisiyla takılma oluyordu belli bir sure sonra düzenliyordu ama can sıkıcıydı. 160506 sürümü ram problemini çözdü su an problem yok.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı