1060 6 GB The Witcher 3 takılıyor

İşletim sistemi
Windows 10

desperado38600

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim ASUS GTX 1060 6 GB işlemci i5 7600
16 GB RAM 2400 MHz ama videoda görüldüğü gibi oyunda GPU kullanımı saniyeler içinde düşüyor ve kasmaya yol açıyor. Gpum sürekli 100 de çalışsa 110 FPS alacağım oyunda %1 FPS değerlerim 10'u görüyor bunu nasıl çözeriz? Not: DX11 ve DX12 fark etmşyor ikisinde de aynı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• IMG_20230403_012857.jpg
    IMG_20230403_012857.jpg
    155,3 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_20230403_012905.jpg
    IMG_20230403_012905.jpg
    162,5 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun güncelleme ile çözülmüştü. DX12'de FSR açmanızı öneririm. Belirgin optimizasyon sorunu gibi görünüyor ve gelen güncellemeler ile en azından bende bu sorun olmuyor artık. Ayrıca alan derinliği ve motion blur aç.

Arkadaşlar sistemim ASUS GTX 1060 6 GB işlemci i5 7600.
16 GB RAM 2400 MHz ama videoda görüldüğü gibi oyunda GPU kullanımı saniyeler içinde düşüyor ve kasmaya yol açıyor. Gpum sürekli 100 de çalışsa 110 FPS alacağım oyunda %1 FPS değerlerim 10'u görüyor bunu nasıl çözeriz? Not: DX11 ve DX12 fark etmşyor ikisinde de aynı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Disk sağlığına bakmayı dene güncellenmiş versiyondaysan SSD kullan. Zaten varsa da oyun içinde biraz düşür ayarları.

Arkadaşlar sistemim ASUS GTX 1060 6 GB işlemci i5 7600.

Oyunun optimizasyonu nasıl bilmiyorum ama ekran kartı sürücünüzü WHQL sürümü ile değiştirip dener misiniz?

Bu sorun güncelleme ile çözülmüştü. DX12'de FSR açmanızı öneririm. Belirgin optimizasyon sorunu gibi görünüyor ve gelen güncellemeler ile en azından bende bu sorun olmuyor artık. Ayrıca alan derinliği ve Motion blur aç.

DX 12 de FSR Ultra performansdayken bile aynı.

Disk sağlığına bakmayı dene güncellenmiş versiyondaysan SSD kullan. Zaten varsa da oyun içinde biraz düşür ayarları.

Hocam aynı hard diskte RDR 2 de oynuyorum böyle bir sıkıntım yok.

Oyunun optimizasyonu nasıl bilmiyorum ama ekran kartı sürücünüzü WHQL sürümü ile değiştirip dener misiniz?

WHQL sürümüne geçmek ne gibi bir fark yaratıyor ki? Sürücülerimi NVIDIA Experience'dan güncelliyorum hep WHQL sürim dediğiniz ne bilmiyorum.

Belki alakasız ama aynı sorunu nadir de olsa GTA V ve BF 5'te de yaşıyorum aynı zamanda PUBG de de aynı böyle sık bir şekilde bu sıkıntıyı yaşıyordum. Bağlantılı olabilir belki ama geri kalan hiçbir oyunda böyle bir şey yaşamıyorum hep %99 kullanılıyor gpum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı