1060 ve R5 2600 sistem aniden kilitleniyor

Halit G.

Kilopat
Yer
Ev
Daha fazla  
Arkadaşlar, bilgisayar boştayken aniden kilitleniyor, reset atınca düzeliyor. Bilgisayarın kilitlenmesi genelde nadiren oluyor ama bu ara çoğaldı gibi. Bugün oyun indirirken aniden kilitlendi. Normalde 10 saat oyun oynarken kilitlenmiyor. Aylarca kilitlenmediği de oluyor. Bilgisayarı alalı 1.5 yıl oldu. İlk 1 yıl bir şey yok gibiydi, belki de PC çok kullanmadığım için pek denk gelmedi. Şu ana kadar bilgisayar boştayken kilitlendi yani ben oyun oynarken hiç kilitlenmedi.
  • Ekran kartı: MSI GTX 1060 Gaming X 6 GB
  • Işlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz am4
  • Anakart: MSI B350 GAMING Plus 3200 MHz am4
  • RAM: Corsair 16(8x2) GB DDR4 3200MHz
  • PSU: Corsair VS serisi 650W 80+ güç kaynağı
  • HDD: Segate Barracuda 7200RPM 1TB
  • SSD: Corsair Force LE200 240GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, bilgisayar boştayken aniden kilitleniyor, reset atınca düzeliyor. Bilgisayarın kilitlenmesi genelde nadiren oluyor ama bu ara çoğaldı gibi. Bugün oyun indirirken aniden kilitlendi. Normalde 10 saat oyun oynarken kilitlenmiyor. Aylarca kilitlenmediği de oluyor. Bilgisayarı alalı 1.5 yıl oldu. İlk 1 yıl bir şey yok gibiydi, belki de PC çok kullanmadığım için pek denk gelmedi. Şu ana kadar bilgisayar boştayken kilitlendi yani ben oyun oynarken hiç kilitlenmedi.
  • Ekran kartı: MSI GTX 1060 Gaming X 6 GB.
  • Işlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz AM4.
  • Anakart: MSI B350 GAMING Plus 3200 MHz AM4.
  • RAM: Corsair 16(8x2) GB DDR4 3200MHz.
  • PSU: Corsair vs serisi 650W 80+ güç kaynağı.
  • HDD: Segate Barracuda 7200RPM 1TB.
  • SSD: Corsair Force LE200 240GB SSD.

Bu zamanlarda bu çok fazla artmaya başladı bende de aynı şey oluyor ve forumda şu 2 günde 3 tane falan aynı hatadan gördüm çözüm bulun lütfen şu sıkıntıya.

Temiz kurulum yapmayı denediniz mi? Donanımsal bir şey olduğunu düşünmüyorum şahsen. Eğer öyleyse bile yazılımsal olup olmadığını öğrenmek daha kolay. Format.

• Ekran kartı: MSI GTX 1060 Gaming X 6 GB
  • Işlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz AM4
  • Anakart: MSI B350 GAMING Plus 3200 MHz AM4
  • RAM: Corsair 16(8x2) GB DDR4 3200MHz
  • PSU: Corsair vs serisi 650W 80+ güç kaynağı
  • HDD: Segate Barracuda 7200RPM 1TB
  • SSD: Corsair Force LE200 240GB SSD

Geçen haftaya kadar yeni sistemimde aynı sorunu yaşıyordum BIOS ayarlarına girip RAM'ları 2666'den 3000'e cektiğim için voltaj ayarı yapmadığımdan PC oyun oynasam bile sonra tarayıcı gezince kitlenip kapanıyordu. XMP oto alsam bile RAM'ları ama BIOS'u default yaptıktan sonra sorunum düzeldi tavsiye ederim.

Temiz kurulum yapmayı denediniz mi? Donanımsal bir şey olduğunu düşünmüyorum şahsen. Eğer öyleyse bile yazılımsal olup olmadığını öğrenmek daha kolay. Format.
Temiz kurulumu 8-9 ay önce yapmıştım. O zamandan beridir de çok bir şey yapmadım. Yani genelde oyun indirdim bilgisayara.
SSD ve HDD sağlığını kontrol etmekte fayda var.
Bir problem çıkmadı.
Geçen haftaya kadar yeni sistemimde aynı sorunu yaşıyordum BIOS ayarlarına girip RAM'ları 2666'den 3000'e cektiğim için voltaj ayarı yapmadığımdan PC oyun oynasam bile sonra tarayıcı gezince kitlenip kapanıyordu. XMP oto alsam bile RAM'ları ama BIOS'u default yaptıktan sonra sorunum düzeldi tavsiye ederim.
Ben daha yeni sistem topladığım ilk gün XMP'yi açtım ve uzun süre kullandım. 1.5 yıldır açık. İlk zamanlar kilitlenme olmamıştı. Olsa o zaman olurdu diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• ssd.jpg
    ssd.jpg
    78,6 KB · Görüntüleme: 36
  • hdd.jpg
    hdd.jpg
    77,7 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
  • Ekran kartı: MSI GTX 1060 Gaming X 6 GB.
  • Işlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz AM4.
  • Anakart: MSI B350 GAMING Plus 3200 MHz AM4.
  • RAM: Corsair 16(8x2) GB DDR4 3200MHz.
  • PSU: Corsair vs serisi 650W 80+ güç kaynağı.
  • HDD: Seagate Barracuda 7200RPM 1TB.
  • SSD: Corsair Force LE200 240GB SSD.

Dostunu aynı sorun bende var naptın çözüm bulabildin mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı