10600k ve Gigabyte Z490 Gaming X için ekran kartı tavsiyesi

Yer
istanbul
Daha fazla  
Merhaba herkese iyi Sosyal'ler. Aklıma takılan bir sorun var sizlerden yardım istiyorum ayrıca daha iyi önerilere de açık olacağım.
Halihazırda kullandığım Intel Core i5 10600K işlemcim, Gigabyte Z490 Gaming X anakartım ve son olarak 32inch 165Hz 1080p Full HD çözünürlükte oyunlarımı oynuyorum.
Sizlerden iyi bir ekran kartı tavsiyesi istiyorum. Şu anda GTX970 kullanıyorum ancak miladını doldurduğunu düşünüyorum ben tabii ki siz ne düşünürsünüz bilemem bu konuda.
Aklımda üç model var RTX3060 Ti, RTX3070 ve RTX3070 Ti hangisini tercih edebilirim veya sizin öneriniz nedir?
Bütçe konusunda 20bin TL diyelim hadi tabii ki sizin önerinize göre hareket edeceğim. Şimdiden teşekkürler.

O bütçeyle alabileceğin en mantıklı kart 6900 XT; ancak 1080p'de darboğaz yaşarsın. Eğer bütçemi olabildiğince verimli kullanayım diyorsan elindeki monitörü satıp 1440p 144 Hz monitör al ve GPU olarak da 6900 XT tercih et.

Şuan bu bütçede 2K 144Hz monitör ve RX6800 alabilirsin:
(indirimde 16k'ya düşüyor)

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız!
Açık konuşmak gerekirse şuan da kullandığım mönitörü çok seviyorum büyük olduğu için film ve dizileri izlemek çok keyifli oyun oynamak dışında da bazı şeyler yapmaya çalışıyorum tabi ki o boyuta 1080p olması çok kötü ama aldık zamanında bir kere :)
Peki neden hiç Nvidia önerilmedi çok merak ettim? Tabi ki sizler bu işlerden daha iyi anlıyorsunuz profesyonelsiniz belli acaba Nvidia, Amd'nin gerisinde falan mı kaldı ne oldu? :)

Açık konuşmak gerekirse şuan da kullandığım mönitörü çok seviyorum büyük olduğu için film ve dizileri izlemek çok keyifli oyun oynamak dışında da bazı şeyler yapmaya çalışıyorum tabi ki o boyuta 1080p olması çok kötü ama aldık zamanında bir kere :)
Peki neden hiç NVIDIA önerilmedi çok merak ettim? Tabi ki sizler bu işlerden daha iyi anlıyorsunuz profesyonelsiniz belli acaba NVIDIA, AMD'nin gerisinde falan mı kaldı ne oldu? :)
Pahalı olduğu için. Misal bu önerdiğim 6900 XT'nin oyun tarafındaki rakibi 3080 12 GB ve 3080 Ti. Ancak onların fiyatı 22K'den başlarken 6900 XT'nin fiyatı 18-19K civarlarında geziyor.

Açık konuşmak gerekirse şu an da kullandığım mönitörü çok seviyorum büyük olduğu için film ve dizileri izlemek çok keyifli oyun oynamak dışında da bazı şeyler yapmaya çalışıyorum tabii ki o boyuta 1080p olması çok kötü ama aldık zamanında bir kere :)
Peki neden hiç NVIDIA önerilmedi çok merak ettim? Tabii ki sizler bu işlerden daha iyi anlıyorsunuz profesyonelsiniz belli acaba NVIDIA, AMD'nin gerisinde falan mı kaldı ne oldu? :)

NVIDIA kartlar şu an çok overpriced hocam AMD ise daha F/P.

Anladım üstatlarım tabi ki çok pahalılar umarım fiyatları düşer de hepimiz rahatlarız. Yani şimdi 1080p'de bu kartları alsam kötü olur değil mi? Anladığım kadarıyla böyle darboğaz konusunda kastınız nedir tam olarak? Yani fps düşüşü mü yaşarım yoksa sistemin ömrünü mü kısaltırım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı