DonVitoCarleone
Hectopat
Daha fazla
Hocam senin aynı sistemi kullanıyorum işlemci ekran kartı ve RAM olarak bila ayarların nasıl sistemim ilk açılışta mouse 2-3 sn takılıyor olay görüntüleyicisinde önceki kapanışta doğru kapatılmadı diyor 41 miydi kodu kernel hata gibi öyle bir şey ama normal şekilde kapatıyorum PSU'yu da açık bırakıyorum sende böyle bir durum var mı?
Pardon 9070XT tek fark.
Hocam bende böyle bir sorun yok. Sorunun sebebi yüksek ihtimal Fast startup. Denetim Masası-güç seçenekleri-güç düğmesinin yapacaklarını seçin-hızlı başlatma kutucuğunu kapatın. Düzelmez ise BIOS'ta Memory context restore ayarını ve Power down ı disabled yapın. Lakin unutmayın bu iki BIOS ayarı, sistemin daha geç açılmasına sebep olacaktır. Sistemi kullanırken veya oyunlarda sorun yaşamıyorsanız, herhangi bir ayar değiştirmeyin. Son olarak AMD chipset driver kurulumu yapın. Hiçbir şekilde düzelmez ise BIOS'ta ErP ayarını kapatın. Ekstradan şunu belirteyim yazıyı okuayacak herkese. Sistemleriniz genel olarak stabil ise çok ayar oynaması yapmayın. BIOS ayarlarınızı yaparken özellikle RAM ayarlarında, her değişiklikten sonra sistemi 1 hafta kullanıp, en stabil olana öyle karar verin. PBO ayarları da aynı şekilde. Sisteminiz uygulama ve oyunlarda size sorun çıkartmıyorsa, ayar yapacağım derken stabiliteyi daha çok bozabilirsiniz.