1066 MHz destekleyen bilgisayara 1333 alınır mı?

frutti

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba;

HP G62 460 st laptopum var. RAM upgrade yapmak istiyorum. Ancak laptopun kendi özelliklerine baktığımda DDR3 1066 MHz desleklediği yazıyor. Laptopun içindeki RAM'ler ise DDR3 1333 MHz. Peki RAM alırken 1066 MHz mi alayım yoksa 1333 MHz mi hangisi daha verimli olur?

Diğer nokta ise max RAM desteği Aida ile bağtığımda 8 GB yazıyor. Kendi sitesinde 4 GB yazıyor. Hangisine inanmak lazım?

SS'ler;
JLb5go.png
O24WXQ.png
zRoWz6.png

Son olarak sistem sata2 değil mi?

Motherboard kısmından da bir ekran görüntüsü paylaşır mısın? 1333 veya 1600 MHZ bile alsan sistem 1066'da çalıştıracaktır.

1066 da çalışmasını anladım da laptopun ramlerini daha önce hiç değişmedi. anakart 1066 mhz ancak orjinal içinden çıkan ramler 1333 mhz. yeni ram alınca aynı model 1333 mü alsam yoksa fark eder mi.

ss
GnOoLb.png

sistemin max ram desteğini halen anlamış değilim

Soruyu ben biraz daha açayım. Benim de aklıma takılan bir nokta var.
Asus K52F modelli laptobun sitesinde 1066Mhz destekliyor diyor. Ama üzerinde 2GB 1333Mhz ram koymuşlar biz bunu arttırmak istiyoruz.
Soru şu: Bu laptobun dual channel çalışması için bunun yanına 2GB 1333Mhz mi yoksa 2GB 1066Mhz mi alıp takmalıyız?
Sistem bu ramlerin hızını düşürecek mi?

Kardeşim 2 tane portun varsa ve tek bir porttaki ram i değiştirmek istiyorsan birebir aynısını almalısın çünkü portlar arası bilgisayar uyum sorunu yaşar. Ama ikisini de söküp yeniden takacağım diyorsan istediğini tak sistem bir hıza kadar çalıştıracaktır. Sevgiler

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı