1070 Ti sıcaklık değerleri

Caulfield

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben daha yeni sistem topladım o yuzden oyun deneme fırsatım olmadı. elimde Life Is Strange Befor The Storm oyunu vardı onu oynayayım dedim. Ekran kartı sıcaklığı ultra ayarlarda 81-82 dereceyi gördü. Fan ayarlarıyla oynadım ulaştığı maksimım sıcaklık 77-78 derece arasında oldu. Bu sıcaklık değerleri normal mi? O oyunun çok yük bindirdiğini düşünmüyorum. MSI Afterburner programından baktığımda GPU kullanımı genellıkle 74-85 arası değişiyor. aldığım FPS değerleri de 600'ü görüyor zaten :D Bunda bir anormallik var mı? Ya da ekran kartına zarar vermeden yapabileceğim bir test ? Bir de ekran kartı neden %100 de calısmıyor? Herhangi bi darboğaz da söz konusu değil. Bir sıkıntı varsa iade edeceğim ona göre.

ssa.JPG
ssad.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı modeliniz ne? Founders Edition mu? GPU her zaman kendini tam yükte çalıştırmak zorunda değil. Oyun sistemi fazla zorlamadığı için daha düşük kullanımda çalışması normaldir. Bir sorun yok.
Cevap vermeye yetkiniz yok dedi niye öyle dedi anlamadım. Neyse ekran kartı modeli "Inno3D GTX 1070 Ti Twin x2"

Cevap vermeye yetkiniz yok dedi niye öyle dedi anlamadım. Neyse ekran kartı modeli "Inno3D GTX 1070 Ti Twin x2"
FPS ne kadar yüksek olursa, kartın sıcaklığı artar. 600 FPS oynamak nedir kardeşim, iyice abartıyorsunuz FPS olayını. VSYNC aç oyna, o kart bu kış gününde normal oda sıcaklığında 60-65 derece arası çalışır. Yüksek FPS oynayacağım deyip VSYNC kapatıyorsunuz, daha serin çalışıp uzun ömürlü olacak kartın ömrünü kısaltıyorsunuz. Ben GTX 1080, 144 HZ 1080P monitör kullanıyorum, 120-144 arası FPS aldığımda bile ekran kartı %90-100 çalıştığında fanlar otomatik fan hızında, ortalama fan hızı 900 RPM/DK sıcaklık 68 derece. FPS olayını abartıp, kartı yüksek ısıya maruz bırakıp, GPU'ya, transistörlere, bobinlere, pedlere, fanlara işkence edip ömürlerini kısaltmanın hiçbir mantığı yok.

Son düzenleme:
FPS ne kadar yüksek olursa, kartın sıcaklığı artar. 600 FPS oynamak nedir kardeşim, iyice abartıyorsunuz FPS olayını. VSYNC aç oyna, o kart bu kış gününde normal oda sıcaklığında 60-65 derece arası çalışır. Yüksek FPS oynayacağım deyip VSYNC kapatıyorsunuz, daha serin çalışıp uzun ömürlü olacak kartın ömrünü kısaltıyorsunuz. Ben GTX 1080, 144 HZ 1080P monitör kullanıyorum, 120-144 arası FPS aldığımda bile ekran kartı %90-100 çalıştığında fanlar otomatik fan hızında, ortalama fan hızı 900 RPM/DK sıcaklık 68 derece. FPS olayını abartıp, kartı yüksek ısıya maruz bırakıp, GPU'ya, transistörlere, bobinlere, pedlere, fanlara işkence edip ömürlerini kısaltmanın hiçbir mantığı yok.
The evil withsin 2 oynadim 65-70 arasi degerler seyretti hep. Full ayarlarda ve Vsync açıktı

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı