1070 Ti sistem FPS düşmesi sorunu

EnesSönmezzz

Decapat
Katılım
1 Nisan 2019
Mesajlar
5
Merhabalar arkadaşlar. Gerçekten çok kez araştırma yapmama rağmen hala çözemediğim bir problemim için sizlerden yardım istiyorum. Sistemimi aşağıda belirtiyorum.

MSI GTX 1070 Ti 8 GB 256 Bit GDDR5.
AMD Ryzen 7 1700 3.0/3.7 20M 65W. (Wraith fanlı)
8 GB 3200 MHz DDR4 Kingston RAM.
ASUS Prime A320K-M DDR4 anakart.
1 TB Seagate 7200RPM.
240 GB Ezcool SSD.

Windows 10 işletim sistemini sahibim. Afterburner uygulamasını oyun içinde kontrol ettiğimde GPU ve CPU kullanımım yüzde 25 civarlarındayken RAM kullanımım 100. Ayrıca CPU genel kullanımı 25 iken çekirdekler üzerine düşen yüklerin bazıları sürekli %100 kullanıma ulaşıyor. Verdiğim örnek DayZ, GTA 5 ve bazı oyunlardan. Gerçekten FPS düşmesi yemekten hareket bile edemiyorum bazen. FPS'im 1 oluyor ve GPU CPU kullanımım 0'a düşüyor. Hatanın ne olduğunu henüz anlayabilmiş değilim. Eğer yardımcı olabilirseniz sorduğunuz tüm verileri size aktarabilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GPU ve CPU kullanımım yüzde 25 civarlarındayken RAM kullanımım 100
  • RAM yetersiz belli ki.
  • İşletim sisteminizin kurulu olduğu diskin boş alan durumu nasıl?
  • İşlemci, ekran kartının sıcaklık değerleri ve PSU ile ilgili de bilgi verebilir misiniz?
 
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Şuanlık bir arkadaşımın önerisi MEM REDUCT adlı uygulama sayesinde bellek kullanımınızı önemli derecede azaltıyor. Uygulamayı kullandıktan sonra artık %75 değerde RAM kullanımı görüyorum. Bu sayede düşük ayarda oynayamadığım oyunu artık ultra ayarda 0 kasma ve dropsuz oynuyorum. Tabiki bu geçici bir çözüm . Eğer aynı problemi yaşayan arkadaşlarım varsa bu uygulamayı denemeli eğer sorunda çözülme görüyorsa en kısa sürede RAM takviyesi yapmalarını öneririm. Yardımınız için çok teşekkür ederim. RAM ile alakalı problemim çözüldü.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı