1070 Ti sistem için işlemci önerisi

Kullandığım Türkçenin absürt derecede bozuk olduğunu sanmıyorum... Yediğim ceza kısıtlaması '' Renkli yazım '' kaynaklıydı ki renkli yazı kullanmadım, giderildi zaten mühim değil.

Konumuza dönecek olursak, İşlemci için hali hazırda güçlü bir sıvı soğutmam mevcut, ısıdan yana sorun yaşayacağımı sanmıyorum, önemli olan masraftan kısmak ama performanstan kısmayacak şekilde bunu mümkün kılmak :)
 
Kullandığım türkçenin absürt derecede bozuk olduğunu sanmıyorum... Yediğim ceza kısıtlaması " renkli yazım " kaynaklıydı ki renkli yazı kullanmadım, giderildi zaten mühim değil.

Konumuza dönecek olursak, işlemci için halihazırda güçlü bir sıvı soğutmam mevcut, ısıdan yana sorun yaşayacağımı sanmıyorum, önemli olan masraftan kısmak ama performanstan kısmayacak şekilde bunu mümkün kılmak :)

Uygun fiyata 7700K alıp overclock ile yayın+oyun için kullanılabilir tabii 7700K fiyatları yüksek uygun bulmazsanız önermem.
 
Elimde ki soğutucu...

Bilemiyorum, AMD Ryzen 5-3600 şöyle bir baktığımızda, hemen hemen birçok Intel i5'i eziyor, birkaç Intel i7 serisini de eziyor... Ayrıca çoklu önbelleği ve çoklu çekirdeği ile yayın performansı açısından şu an oynatamayacağı oyun yok gibi duruyor... Şayet AMD Ryzen 5-3600'e denk bir Intel işlemci bulmak istediğimde fiyat 3.500 TL'lere kadar çıkıyor altını bulamıyorum...

AMD Ryzen 5-3600 ile birlikte bunu düzgün bir şekilde besleyecek bir ana kartı 2.500 TL civarında bir fiyata bulabiliyoruz ki bulduğumuz anakart yüksek kalite de, kaliteyi biraz kısar isek ve tanıdıkları araya sokar isek fiyat 2.000 TL'ye kadar iniyor... Akıl kari değil gibi geliyor bu fiyata bu performans ama sanırım yıllardır Intel kullanıcısı olmamdan kaynaklanıyor... Beynim algılamıyor :D

Sonuç olarak herkes okey ise: İşlemciyi - Ana kartı bunlar ile alacağım... Kullanıcı yorumları olsun, sizin tavsiyeleriniz olsun veyahut kullanan tanıdıklarım olsun performans konusunda şiddet ile tavsiye ettiler... Sizlerde okeyseniz, birkaç yer ile görüştükten sonra siparişleri geçeceğim :)

Daha iyi bir fikri olan var mı?
 
@706143

O ana kartın bir kaç farklı üretici tarafından sunulanları var... Fiyat olarak gayet cüzi miktarlar da... Kesinlikle şu üreticiden almalısın dediğin bir üretici var mı ?

Bulduklarım Asrock B450M PRO4 : Ana kart 1 - Ana kart 2

Yoksa üretici fark etmez ana kart, ana karttır mı dersiniz ?
 
Verdiğiniz bilgiler için çok minnettarım :) Verdiğiniz bilgiler ışığın da ve ufak tefek aldığım tavsiyeler sonucun da... RYZEN 5-3600 ve ASUS Tuf veyahut Asrock B450 bir ana kart almaya karar verdim ^^

Bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler...
Saygılar...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı