1070 Ti ve 1080p monitör için işlemci tavsiyesi

Tavsiye ettiğim yazılımı kullanıyorsun. Takılma anındaki değişimleri görebilmen adına kayıt yapmanı öneririm. Görselde görüldüğü gibi işlemci ve ekran kartı gayet rahat.

Kayıt yapıp size atacağım hocam, vallahi İstanbul'da olan varsa getirip göstericem bile birine de bulamadım yardım edecek birini.

3000 küsur oldu. Yanında da lazımsa 500GB SSD alırsın.

senin sorunun güç kaynağı bence. 390x kartımı mezara gömmeme sebep olmuştu. sonra yeni bir psu ve 2070 ile yola devam ettim.
bende de aynı sorun olmuştu, sonra zorlanma durumlarında resetlemeye başlamıştı. sonrasında da bozuldu tabiki.

Bu işlemci ve anakart ikilisini kullanıyorum. 16 GB RAM ve 2070 ile. Soğutma çözümüm de Cooler Master v8.
Sen hangi oyunda nasıl bir takılma yaşadın merak ediyorum. Ben şahsen takılma yaşamıyorum. 7700k gayet iyi bir işlemcidir. 2070 ile gayet uyumlu kullanıyorum. Senin sorununun işlemci kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
Bir ihtimal görsel kalitesi çok düşük bir oyunu açıp fantastik değerlerde FPS alıyorsan sıkıntı olmuş olabilir.
Tavsiyem; anakartının yanındaki DVD de Afterburner yazılımı var. Güncel sürümünü webten indir ve oyunlardaki performansı takip et. GeForce Experience ile oyunu 1080p de kaydedip izle. Takılma durumundaki sayaç nasıl değişiyor gözlemle.
Oyun ismi verirsen ve kütüphanemde de oyun varsa senin için bende test edebilirim.

Far Cry 5, BioShock infinite, bulletstorm, Resident Evil 3 re, Resident Evil 2 remake, titan fall 2, Rise of the Tomb Raider.

Senin sorunun güç kaynağı bence. 390X kartımı mezara gömmeme sebep olmuştu. Sonra yeni bir PSU ve 2070 ile yola devam ettim.
Bende de aynı sorun olmuştu, sonra zorlanma durumlarında resetlemeye başlamıştı. Sonrasında da bozuldu tabii ki.

Thermaltake Smart RGB 700 watt daha yeni aldım, eskiside Nagas G666 kasanın kendi PSU'ydu zannetmiyorum PSU olduğunu.

Son düzenleme:
Far Cry 5, BioShock infinite, bulletstorm, Resident Evil 3 re, Resident Evil 2 remake, titan fall 2, Rise of the Tomb Raider.
sevdiğim bir oyun olduğu için bulletstorm u çok yakın zamanda tekrar oynadım. BioShock infinite ve Rise of the Tomb Raider da oynadım. bunların hiç birisinde sorun yaşamadım. kayıt yapacağını söylemiştin. bir de görüntü hızını 60 a sabitleyip denemeni tavsiye edeceğim.

Sevdiğim bir oyun olduğu için bulletstorm u çok yakın zamanda tekrar oynadım. BioShock infinite ve Rise of the Tomb Raider da oynadım. Bunların hiçbirisinde sorun yaşamadım. Kayıt yapacağını söylemiştin. Bir de görüntü hızını 60'a sabitleyip denemeni tavsiye edeceğim.

Kayıt yapıp YouTube upload yapacağım ve link bırakacağım buraya. Dediğiniz programı yeni kurdum.

Thermaltake Smart RGB 700 watt daha yeni aldım, eskiside Nagas G666 kasanın kendi PSU'ydu zannetmiyorum PSU olduğunu.
bendeki sorunlu psu da yeniydi. fabrikadan sıkıntılı çıkmış olabilir veya modüler ise bağlantı soketleri tam oturmamış olabilir.
Kayıt yapıp YouTube upload yapacağım ve link bırakacağım buraya. Dediğiniz programı yeni kurdum.
daha yüksek ekran kartı ve ram ile senin anakart - işlemci ikilinin aynısını kullanıyorum. benim işlemciden dolayı performans sorunu yaşamadığım bir ortamda senin de sorun yaşamaman gerekir. kesinlikle donanımsal bir sorun var. bence sorun psu veya ekran kartı

Bendeki sorunlu PSU da yeniydi. Fabrikadan sıkıntılı çıkmış olabilir veya modüler ise bağlantı soketleri tam oturmamış olabilir.

Daha yüksek ekran kartı ve RAM ile senin anakart - işlemci ikilinin aynısını kullanıyorum. Benim işlemciden dolayı performans sorunu yaşamadığım bir ortamda senin de sorun yaşamaman gerekir. Kesinlikle donanımsal bir sorun var. Bence sorun PSU veya ekran kartı.

Sonunda upload yapabildim. Yandaki frametime grafiğinde sıçrama olunca kasıyor, minimal bile olsa kasıyor anlık.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sonunda upload yapabildim. Yandaki frametime grafiğinde sıçrama olunca kasıyor, minimal bile olsa kasıyor anlık.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

açıkçası kayıt çok kötü ve pek bir şey anlatmıyor. frametime da anlık dalgalanmalar görüyorum ama oyun hala akıcı gözüküyor. fps değerlerinde de düşük gözükmüyor. ama kamera ile çekilmiş olduğu için yorum yapmak çok zor. ben izlerken donma görmüyorum. sadece arada bir telefon odağını kaçırıyor. ayrıca işlemci de gayet rahat görünüyor. tanıdığın bir arkadaşında psu ve gpu varsa onları değiştirerek denemeni öneririm. işlemcin rahat göründüğü için sıkıntı bu ikisinden birisinde olabilir.

açıkçası kayıt çok kötü ve pek bir şey anlatmıyor. Frametime da anlık dalgalanmalar görüyorum ama oyun hala akıcı gözüküyor. FPS değerlerinde de düşük gözükmüyor. Ama kamera ile çekilmiş olduğu için yorum yapmak çok zor. Ben izlerken donma görmüyorum. Sadece arada bir telefon odağını kaçırıyor. Ayrıca işlemci de gayet rahat görünüyor. Tanıdığın bir arkadaşında PSU ve GPU varsa onları değiştirerek denemeni öneririm. İşlemcin rahat göründüğü için sıkıntı bu ikisinden birisinde olabilir.

Sana daha iyi bir video atacağım kendi yaşadığım sorunu ama birini buldum GTX 1070 Ti ile Far Cry 5 de sorun yaşayan mesela. Benzer sorun yaşıyorum. 3:46'dan başlayıp izleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı