10700KF vs. 3800X vs. 3900X

@NipponChemiConKYCap hocam yeter artık sizinle aynı şeyi söylemeyen herkese kızgın atmayın. Arkadaş ekran kartını kullanacağım demiş render için. Yani 10600KF de alsa bir sorun olmaz. Çoklu çekirdek performansı önemli değil yani bu durumda. Ben de dedim ki madem o kısım önemli değil oyunda iyi performans vereni öneriyim. Lüften bu mesaja emoji atmayın adam akıllı konuşalım yoksa gerçekten gereksiz ifade kullanımından raporlayacağım.

Ama alabiliyorsa daha iyi işlemci alması daha mantıklı değil mi?
 
İşlemciye binen o yükü 10600KF bile kaldırır. Yani madem 8 çekirdekli işlemcilere ihtiyaç var ekran kartından render almanın mantığı ne o zaman. İlk dediğiniz şeyi tümü sağladığı için ben de oyunda iyi olanı önereyim madem dedim. Yanlış mı okudum acaba :D.
Hocam belirttiğim gibi çoklu işlem gerektiren işler yapıyorum. Oyun benim için 2. planda. Şu an i5 kullanıyorum zaten, çekirdek ihtiyacım arttığından yükseltme yapacağım. :D Onun dışında 10700kf'ye sıcağım yalnız onu alırsam bir de soğutucu masrafı çıkacak ve intel(1200 soket) tarafında yüksek frekans destekleyen anakart'lar çok daha pahalı. Kafam bir hayli karışık.
 
Son düzenleme:
Ama alabiliyorsa daha iyi işlemci alması daha mantıklı değil mi?

3900X oyunlarda daha iyi değil ki. Ama ekran kartından render yapmada zaten tek seçenek neredeyse 3900X.
Hocam belirttiğim gibi çoklu işlem gerektiren işler yapıyorum. Oyun benim için 2. planda. Şu an i5 8600'üm var fakat tıkanıyor, rahat hissettirmiyor. i5 bir seçenek olamaz yani :D onun dışında 10700KF'ye sıcağım yalnız onu alırsam bir de soğutucu masrafı çıkacak ve Intel(1200 soket) tarafında yüksek frekans destekleyen Anakart'lar çok daha pahalı. Kafam bir hayli karışık.

i5'i orada o bile kaldırır manasıyla söyledim. Bu arada sizin elinizdeki i5 6 çekirdek 6 threadli yani benim dediğimden çok daha düşük. 10700KF oyunlarda daha iyi. 3800X çoklu çekirdekte daha iyi ama ne kadar ihtiyaç duyarsınız dediğim gibi bence 8 ine de duymazsınız. 3900X pahalı ve yine dediğim gibi ne kadar gerek var tartışılır. Anakart masrafı 1800 TL'ye falan bulursunuz. Diğerleri de aşağı yukarı yanı fiyata denk gelir. Soğutucu konusunda haklısınız orada masrafa giriyorsunuz. Karar sizin. Bence hatta bırakın 10700KF i 3700X alın 2Kya da üstü oyun oynayacaksanız. Oyunu ayda yılda bir oynuyorsanız zaten boş verin diğerlerini 3700X en ideal seçeneklerden biri. Ekstra para dökmeye gerek göremedim sizin durumunuzda işlemciye.
 
Son düzenleme:
@Chupa Chups
Hocam, siz en iyisi 5000 serisini bekleyin. Tekli çekirdek performansında artışa gidilecek, tam da sizin ihtiyacınıza göre olan bir işlemci olacak.

Şu anda imkan var ise 3900X alınması yönündeyim. Bakarsınız işlemci performansı, ekran kartı kartı performansını geçivermiş. Bilemeyiz.
 
@Chupa Chups
Hocam, siz en iyisi 5000 serisini bekleyin. Tekli çekirdek performansında artışa gidilecek, tam da sizin ihtiyacınıza göre olan bir işlemci olacak.

Şu anda imkan var ise 3900X alınması yönündeyim. Bakarsınız işlemci performansı, ekran kartı kartı performansını geçivermiş. Bilemeyiz.

İşlemci için bütçem 4500 4600tl civarı.. Bu dolar kurunda 5000 serisinin hiç ucuz olacağını sanmıyorum :(

Ben i9 10940X öneriyorum.

😄 Keşke dolar 8 olmasa da alsak
 
O işlemci X299 platformunda yani anakartının fiyatı aşırı yüksek. Oyun performansı fena değil ama fiyatına hem anakart hem soğutucu hem de işlemci olarak değmez + 3900X'in ondan çok da eksisi yok.

X299'a Pro anakart 2100TL ama yine Ryzen avantajlı ah Intel.
 
Hocam modern cpu'ların çoğu dediğiniz modern bir işletim sistemiyle aynı anda birçok işi yapacak düzeydedir. Tabi burada çekirdek sayısı önemli ve maks ghz'lar.

Render işlemi sistemi yorucu bir iş. cpu'yla render almadığınız müddetçe birkaç browser ve ekstra program açmak sorun olmaz. ama burada ekran kartına performans düşüyor. o konuda tecrübeli değilim.

Ben mesela 5 sene önceki i7 6700 işlemciyle 4 çekirdek 8 iş parçacığı pek çok işi aynı anda yapabiliyorum.

Benim size tavsiyem 32 gb ram(en az 16 gb (2x8 3600 mhz)), güçlü bir ekran kartı, iyi bir işlemci soğutucu ve genel soğutma, nvme ssd ve iyi bir anakart olacaktır. CPU tabiki etkili ama dediğim gibi ram, ssd ve ekran kartı daha öncelikli olacaktır dediğiniz işler için.

İşlemci konusunda tavsiyem 3700 veya 3700x. Tabi mevcut anakartınızı kullanmak isterseniz eğer intel işlemci destekliyorsa intel'e devam edebilirsiniz.

3700 ve 3800 arasında çok bir fark yok. genel olarak da x ve xt ler arasında da çok farklar yok.
3900x ise tabiki 12 çekirdek ve 24 parçacık. ama birkaç program açmak için 3600 bile bana sorarsanız yeterli olacaktır.

Dengeli bir sistem toplamanız daha önemli. sistem yükselticekseniz de bunlara göre öncelik verebilirsiniz.

Amd sistemlerin avantajı 5000 serisi anakartlar da am4 soket olacağı için ileride daha kolay işlemci yükseltebilirsiniz. şahsen ben de amd sisteme geçmeyi düşünüyorum. yıllarca intel kullandım. bir de kırmızı takıma geçelim :)

Ek olarak şöyle bir site bırakıyorum incelemenizi tavsiye ederim. PC build kısmında çeşitli amaçlar için ayrıntılı sistem tavsiyeleri var.

Ayrıca yukarıda bazı arkadaşlara katılıyorum. 3600 veya 3700 bir işlemci, iyi bir am4 anakart ve ileride 5000 serisi için beklemek daha mantıklı olacaktır.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı