1070Ti R5 1600X sisteme MacOS kurmak

DwightSchrute

Femtopat
Katılım
21 Mayıs 2022
Mesajlar
54
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, çoğu kişi gibi uzun yıllar Windows işletim sistemi kullandım. Şimdiyse Apple'ın minimalistliğinde gözüm var, o yüzden kişisel bilgisayarıma MacOS kurmak istiyorum. Buraya Technopat YouTube kanalının Monterey videosundan (Nisan 2022) geldim. Daha önce MacOS'un hiçbir sürümünü hiçbir bilgisayara kurmadım o yüzden yardımlarınıza sığınıyorum.

Sistemin uyumlu olması gerekiyor sanırım. Sistem bileşenlerim şunlar:
Anakart: ROG STRIX B450-F GAMING
Ekran Kartı: EVGA GTX 1070 Ti SC Black Edition
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600X
Ram: 16GB (2x8 GB) DDR4 3000MHz
Depolama 1: Samsung 860 Evo
Depolama 2: WD Black 1 HDD

Videoda Samsung SSD'lerle alakalı bir problemden söz ediliyor. Bu durumda HDD'ye kurabilirim işletim sistemini hiç sıkıntı yok benim açımdan. Technopat.net'te ilk konum çaylaklığımı mazur görün.
"minimalistlik" çok zayıf bir neden gibi gelebilir fakat cidden istiyorum MacOS kurmayı. Bu nedenlere AppleTV uygulaması da dahil. Aktif olarak kullanıyorum mobil cihazlarımda fakat Windows için uygulaması yok. Bir diğer sorum da Monterey kurmak sizce zorunlu mu yani 2022'de Mojave kullanılır mı? (2022'de win7 kullanılmaz mesela onun için soruyorum.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
macOS kurmak için herhangi bir nedene gerek yok, ben mesela anime izlemek için kurdum :D
@e.n.e.s hocam size yardımcı olacaktır. Kendisi ile beraber kurulum yapmayı başardık.
 
Ne yazık ki Türk Lirası'nın içinde bulunduğu durumdan dolayı değiştirmem imkansız. Maalesef Windows 11 ile devam edeceğim gibi görünüyor. High Sierra zamanın gerisinde kaldıysa da boşuna zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum. Yanıtlarınız için teşekkürler 😕🙁☹️
 
Ne yazık ki Türk Lirası'nın içinde bulunduğu durumdan dolayı değiştirmem imkansız. Maalesef Windows 11 ile devam edeceğim gibi görünüyor. High Sierra zamanın gerisinde kaldıysa da boşuna zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum. Yanıtlarınız için teşekkürler 😕🙁☹️
Zamanının gerisinde kaldı maalesef, fakat gerçekten kurmak istiyorsanız neden olmasın. Oyun oynamak gibi bir niyetiniz yoksa, her işinizi rahatlıkla görür. Biraz eski olmasının da herhangi bir sakıncası yok.
 
Ekran kartından dolayı maksimum High Sierra kurabilirsiniz, daha üstünde donanım hızlandırma çalışmayacaktır. 2022'de hala High Sierra kullanılabilir bence. Samsung SSD'lerdeki sorun bazı PM serisi olanlarda, sizin SSD'niz PM serisinden değil sanırım. Hem PM serisinden olsa da kurmanın yolu var. High Sierra kuracaksanız buradan imajı indirin ve zipin içindeki raw uzantılı dosyayı BalenaEtcher ile USB'ye yazdırın. Yazdırma işlemi bittikten sonra yeni bir bölüm oluşacaktır, o bölüm içinden EFI/OC'ye girip Ryzen işlemciniz için uyumlu olan config dosyasının adını config.plist yapın, uzantılar kapalıysa sadece config. Sonrasında rehberdeki BIOS ayarlarını yapın ve kuruluma geçin. Dualboot olarak kuracaksanız geçmeden önce disk yönetiminden bir bölüm ayırıp o bölümü biçimlendirin, kurulumda tekrar o bölümü biçimlendireceksiniz zaten.
 
Cevaplayan herkese çok teşekkür ederim... 6 Haziran'da macOS Ventura'nın tanıtılmasıyla High Sierra'dan umudu kestim. Orijinal Windows ürün anahtarım olmadığı için (etkinleştirmemiştim daha) Ubuntu Linux'a geçmiştim. Ertesi gün oldu şimdi de Windows kurmak için iso dosyasını USB'ye yazmaya çalışıyorum :D. Dosyayı yazdırdım fakat kurulum noktasında hata aldım, devam ederse sosyalden konu açacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı