1080 Ti için hangi CPU iyidir?

Arıkan Erdem

Hectopat
Ekran kartım MSI Geforce 1080 ti Armor (OC Edition). Anakartım ise B350 PC Mate. Bu ekran kartı ile gerekli performansı sunabilecek güzel bir işlemci arıyorum. Anakarttan da anlaşıldığı gibi AM4 bir işlemci arıyorum. Yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürler:D

Çözüm
2700X çok iyi olur. Daha sağlıklı öneriler, için bütçeni belirt.
Arkadaşımın 1080ti ekran kartı ve 144 HZ monitörü vardı. Bf5'te full hd ve ultrada 2700x yüzünden istediği FPS'lere ulaşamıyordu.
Apar topar intel 9700k sisteme geçti. Neden değiştirdiğini sorduğumda artık oyunda 144 HZ'i görebiliyorum dedi. Sanırım 2700x full hd çözünürlükte darboğaz yapıyordu.

Şuan için acil ihtiyacın yoksa bence en mantıklı çözüm 3.nesil ryzen işlemcileri beklemek. Acil ihtiyacın varsa ve bütçe sorunun yoksa 2700x çok iyi ve ekran kartını rahatlıkla besleyebilecek bir işlemci. Bir üçüncü alternatif ise acil ihtiyaç durumunda ekran kartını besleyebilecek daha ucuz bir işlemci 2300x gibi alınıp sonrasında 3.nesil ryzen işlemcilere geçilebilir. Tabi tüm bu durumlar içinde en mantıklı yolu senin ihtiyaçların belirleyecek.

Dakika 2:25'ten itibaren bakalım arkadaşlar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Full hd için Ryzen 2700x bile darboğaz yapıyor.

CPU kullanımına dair bir bilgi yok. Intel'e göre düşük FPS alıyor diye bundan dar boğaz sonucunu çıkarmak eksik bilgidir.

CPU kullanımına dair bir bilgi yok. Intel'e göre düşük FPS alıyor diye bundan dar boğaz sonucunu çıkarmak eksik bilgidir.
Oyunlarda daha az FPS veriyor ve 144 HZ monitörün sınırına yaklaşamıyor diyelim o zaman. Bu duruma ne isim koyarsak koyalım oyunlarda ekran kartını limitliyor. Hedeflenen çözünürlük ve alınan maksimum kareyi bilerek dengeli bir sistem kurmak için bu tür verilere ihtiyacımız var.
Genel söylem ve intibadan daha tutarlı olur. Firmalar rakiplerinin karşısına koyduğu işlemcilerin gerçekten de rakip olup olmadığını ya da hangi senaryoda rakip olduğunu bilmek lazım.
Çekirdek sayılarına göre fazla olan iyidir gibi çıkarımlar çok havada kalan bir söylemler kanımca.
Zamanında Amd( Ati) ekran kartları için de 256 bit kart 192 bit karta daha iyidir intibası vardı. Pratikte oyun performansı tam tersini gösteriyordu. Pratik sonuçlar rakamlarla bulandırılmış teknik özellik bombardımanının yarattığı sisi dağıtıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı