1080 Ti ve i5-7600K Darbogaz Sorunu

msheker

Centipat
Arkadaşlar selam, yaklaşık 1-2 yıl önce bir PC topladım. Fakat hata üstüne hata yaptım. İlk başta 75Hz monitör aldım ve donmalar yüzünden 240Hz'e çıktım. Şimdiyse başımıza darboğaz çıktı. PC'yi toplamadan önce birkaç video izledim. Ve değerler gayet iyiydi. Ancak aynı oyunları aynı grafik ayarlarında oynayınca ve sonuç 40-50 FPS düşük olunca ve kasma hissi verince resmen çıldırdım. Baktım ki videodaki adam ile benim aramda bir fark var. Videodaki adam 4.8 GHz'e overclocklamıştı. Ben de saatlerce uğraş sonunda elimden gelen en iyi 4.8GHz overclockunu yaptım ve darboğaz hala devam ediyordu. Daha sonra downclock yapayım dedim ve 1060 seviyesine downclock yaptım ve nedense hiçbir şey değişmedi. Şimdi bu adam işlemcisine okutmuş mu da onda GPU kullanımı %80 ben de %30, %40? Bu arada yeni işlemci alma imkanım yok. Nedeni önemli değil. Daha sonra ekran kartını düşürmeyi düşündüm ve öyle yaparsam 240Hz'in haram olacağı sonucuna vardım. Ayrıca arkadaşlar sizden rayacağım, 1080 Ti 1080P kartı değil meselesine ya da eee kardeşim araştırsaydın konusuna girmeyin.

ASUS Prime Z270-A
Aorus GTX 1080 Ti 11GB OC Edition
Alienware 2518H 240Hz 1ms
Intel i5-7600K
HyperX Fury 8 GB 2400 MHz X2
Xigmatek Scylla 120 Water Cooler
Xigmatek 750W PSU

Downclock Yapılan Program: Aorus ENGINE
Tüm sürücüler güncel.
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tavsiyem o monitörü elden çıkarıp 2k 144 Hz e geçmeniz. Konuda belirtmişsiniz biliyorum ama cidden 1080P kartı değil o. Kaldı ki GTX 1070 dahi hala 1440P kartı şu an. (Bazı oyunlar hariç)
Bu arada %1 Low ve %0.1 Low FPS değerlerine bakmanızı tavsiye ederim. Her yüksek FPS akıcı oyun deneyimi sunamıyor maalesef. Mesela ne PC ler var 60 FPS ile PS4 ün 30 FPS deki akıcılığını yakalayamıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı