1080p 200 Hz ile Type-C girişinden görüntü aktarılabilir mi?

dgcozl

Hectopat
DP baglayinca oyunun akiciliginda anlamadigim bir kotuluk yasaniyor. Simdilik HDMI ile devam edeceğim, teşekkürler yardim icin.

Bende yeni 1080p 200 Hz monitör aldım fakat sanki HDMI ile kalite bir tık altta kalıyor benim bağlantılarda resimdeki gibi.
Type-C DP adaptörü ile daha iyi oluyor dediler ama hakim olmadığım için görüntü paylaştım, bir de boşuna o kadar para vermeyeyim dedim sormadan. Type-C girişinden görüntü alabilir miyim sizce yoksa HDMI eline mi kaldık?

Dosya Ekleri

• 1766018088184906240796877772195.jpg
    1766018088184906240796877772195.jpg
    74,1 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop modeliniz nedir? NVIDIA üstüne sadece HDMI bağlı görünüyor. DP burada görünmediği göre, eğer DP alt modu destekliyor olsa bile iGPU üstüne bağlı olmuş olacak. Önerim HDMI ile Optimus Bypass yaparsınız ve FPS artışı yakalayabilirsiniz.

Laptop modeliniz nedir? NVIDIA üstüne sadece HDMI bağlı görünüyor. DP burada görünmediği göre, eğer DP alt modu destekliyor olsa bile iGPU üstüne bağlı olmuş olacak. Önerim HDMI ile Optimus bypass yaparsınız ve FPS artışı yakalayabilirsiniz.

Laptop modeli Acer Nitro 5 AN515-54-583 j
İşlemci: i5 9300H.
Harici Ekran kartı: NVIDIA GTX 1650 4 GB.
Dahili Ekran kartı: Intel UHD Graphics 360.
Monitör: Fazeon X24F200 23.8" 200Hz 0.5ms Fast IPS FHD hdmı*1+dp*1 RGB Gaming monıtor.
Monitör HDMI:2.0 tipa display:1.4
Dediğiniz bypass nasıl yapılıyor? BIOS'tan mı NVIDIA Denetim Masası'ndan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısaca harici GPU'nun bağlı olduğu girişten bir monitör takıp, laptop panelini kapatarak yapılıyor. Bu şekilde iGPU aradan çıkıyor ve MUX etkisi yaratıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısaca harici GPU'nun bağlı olduğu girişten bir monitör takıp, laptop panelini kapatarak yapılıyor. Bu şekilde iGPU aradan çıkıyor ve MUX etkisi yaratıyor.

Bende öyle yapıyorum. Çift ekranlı kullanmıyorum. Görüntü ayarlarından sadece 2.Ekranı seçiyorum.Zaten onun olduğunu görebiliyorum.Gpu ve Cpu ms değerleri monitör bağlamadan önce birbirine yakın gidiyordu hatta ikisi birlikte sarı renge bile dönmüyordu. Şimdi GPU neredeyse iki kat daha fazla çalışıyor kırmızı renk oluyor. Monitörden önce (60HZ laptop ekranı) zaten çok yüksek FPS'ler almıyordum yırtılma filan olmuyordu. Oyun menüsünde 110-120 oyunun içinde 50-60 FPS alıyordum. Hatta monitör bağladıktan sonra münüde aldığım FPSler artmaya başladı 140-160 almaya başladım ama oyunun içinde 20-30'lara düştü ve yırtılmalar başladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı