1080p ile 4K FPS aynı

sofaly

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Öncelikle ne güzel işte 4K'da FPS düşmüyor gibi şeyler söylemeyin. Normalde almam gereken FPS'den daha düşük değerler alıyorum. Düşük GPU kullanımı sorununu yaşıyorum. Benchmark testlerinde tüm oyunlarda 1080P'de %99 GPU kullanımı var. Fakat ben DSR ile 4K yaptım ve GPU kullanımı hala 90 olmadı. FPS oynamadı bile. GPU kullanımı arttırmak için artık yapabileceğim ne var?
4K

s.png

1080p

sd.png

Tüm açık dünya oyunlarında aynı sorun var. Cyberpunk'ta FPS yüksek bile kaldı. Driver güncelle, maksimum performansa al gibi şeyleri söylemeyin lütfen onları zaten denedim.

2060 Super
Ryzen 5 2600
1x8 3000MHz RAM (Dual Channel yapın demeyin 2x8 yaptım ve hiçbir şey değişmedi ne GPU kullanımı ne de 3 FPS artışı)

Son düzenleyen: Moderatör:
1080p monitörde DSR açmak görüntü olarak neredeyse hiçbir şeyi değiştirmeyecektir.
1x8 3000MHz RAM (Dual Channel yapın demeyin 2x8 yaptım ve hiçbir şey değişmedi ne GPU kullanımı ne de 3 FPS artışı)
Ciddi ciddi çıkarttınız mı ikinci RAM'i? Vay canına...

Çok ilginçtir ki benzer bir sorunu ben de yaşamıştım. DSR ile 2K görüntü alıp 1080P'den daha yüksek FPS değeri almıştım ancak oyunda gece olup aydınlatmalara yüklenince FPS ciddi düşüşler yaşamıştı. DSR çok verimli değil muhtemelen bu tip işlemler için, varsa SuperSampling ayarlarından çözünürlük çarpanını arttırmayı deneyebilirsiniz.

1080p monitörde DSR açmak görüntü olarak neredeyse hiçbir şeyi değiştirmeyecektir.

Ciddi ciddi çıkarttınız mı ikinci RAM'i? Vay canına...

Arkadaşımdan ödünç almıştım neden öyle bir şey yapa mıyım?

Amacım görüntü güzelleştirmek değil. Eğer darboğaz varsa onun önüne geçmekti.

Ben de iade ettiniz sandım. FPS artışı gibi şeyler olmaz fakat oyunlar artık 8 GB RAM'in üstünde RAM miktarı istiyor. Arkadaşından ödünç aldığınız RAM aynı RAM'miydi?

Aynı RAM'di. Demek istediğim nokta da 16 GB RAM istiyorlar fakat 8 GB RAM ile 16 GB RAM arasında fark yok.

Aynı RAM'di. Demek istediğim nokta da 16 GB RAM istiyorlar fakat 8 GB RAM ile 16 GB RAM arasında fark yok.
Aslında var, harita yüklenmesi ve uzak çizim mesafesi konusunda 8 GB bellek ile 100 metre ilerisi çizilebiliyorsa, 16 GB ile 150-200 metre ilerisini çiziyor oyun. Bunu en bariz bir açık dünya oyununda araç sürerken fark edebilirsiniz. Çok yüksek hızda araç sürerken belleğin tıkandığı veya belleğin düşük olduğu sistemlerde haritanın geç yüklenmeye başladığını, harita yüklenme hızının sizin haritada aldığınız mesafenin altına düşmeye başladığını fark edersiniz. Bunun sonucunda da kaplamaların geç yüklenme sorunu ortaya çıkıyor genellikle, objeler nesneler geç yüklenebiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı