1080p ve 1440p arasında çok fark var mı?

27 inç 1080P'den 32 inç 2K monitöre geçtim, bir arkadaş yazmış zaten 2K monitörde 1080p açarsan bulanık oluyor diye harbiden öyle ama sistem müsaitse 2K Ultra ayarlarda efsane oluyor. İyi ki almışım diyorum ben her oyuna geçtiğimde detayların keskinliğini falan görünce.

@Faruk2668 Hocam 32 inç de 2k için gene büyük. Ben 23 inç 1080 kullanırken 27 inç 2kya geçtiğimde kalitede biraz bi artış olmuştu çünkü ekran çok büyüdü. Ama kesinle 2k derim ben şahsi olarak. Bu haliyle bile çok daha keyf verici.

Cevap basit, sisteminiz 2K'da oynatabiliyorsa alınır değilse normal olanı yapmışsın bana göre.

2K veremeyecek sisteme sahipsen hiç düşünme bile bence.

Cevap basit, sisteminiz 2K'da oynatabiliyorsa alınır değilse normal olanı yapmışsın bana göre.

2K veremeyecek sisteme sahipsen hiç düşünme bile bence.

Peki mesela 2K ile 4K arasındaki gibi netlik farkı var mıdır yoksa daha az midir?

Peki mesela 2K ile 4K arasındaki gibi netlik farkı var mıdır yoksa daha az midir?

2K arada derede bir çözünürlük, fark istiyorsan 1080P'den 4K ya geçersin. Tabii o da sistemi uçurman manasına gelir. Zaten 2K pahalı az daha koy üstüne 4K al hem ileri dönük olur, yani uzun süre kullanabilirsiniz zaten dediğim gibi 2K monitör alacaksan, bütün oyunları da 2K açan bir sistem gerekir ki paran boşa gitmesin. Monitör 2K iken ayarları Full HD'ye düşürdüğünde kalite bozulur bu sebeple sistem ile monitör dengesini iyi kurmalısın, saygılar.

Ancak sistemimi yakın bir vakitte değiştireceğim, yükselteceğim ben ekran kartımı falan diyorsan 2K mantıklı olur. Tabii dediğim gibi sistemini yükselttiğin haliyle düşün, 2K açabiliyorsa okey.

Konsolda oyun oynuyorum genelde PC de gündelik işleri falan yapıyorum, yani 1080p ve 1440p arasında "devasa" sayılacak bir fark var mı yoksa az bir fark mı var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…