1080p ve 1440p arasında çok fark var mı?

Evet.

FIFA da fark ettim HDR ve renk ayarlarını iyi yaparsan (olması gerektiği gibi) rahatsız etmiyor diğer oyunlar da hiç gözüme batmadı PS5 ile muazzam PC de çok iyi bir performansı var zaten monitör bildiğim kadarı ile 5 ms doğru mu?

5 değil 1 ms, ben FIFA'da oynadım ama onda fark etmedim. Crew oynarken fark ettim sonra Forza'da denedim onda da vardı. Ama dediğim gibi sadece yan kameradan bakınca belli oluyor zaten o şekilde oynamıyoruz. Onun dışında çok iyi ama ben HDR açmıyorum onu açınca parlaklık düşüyor kapatmadan da arttırılmıyor geri.

Hocam ben çok bir şey göremedim 720p ile 1080p arasındaki fark kadar.

Var tabii olmaz mı kaliteli ekran kullanmamış olabilirsin normaldir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kardeşim FHD ekran almışsın. Takıl geç. Böyle hesaplar için geç kalınmış, çünkü monitörünü almışsın zaten. Bir ara ufak ufak kenara koyarsın 2K veya 4K ekran alır koyarsın masana pat diye. FHD 2. ekranın olarak kalır. Diğerinde takılırsın. Ekran kartının gücü yetmezse FHD'de oynarsın. Mis gibi.

Hocam ben çok bir şey göremedim 720p ile 1080p arasındaki fark kadar.

Hatta sana şöyle diyeyim 1080 ve 1440p bir kenara bırak 60 Hz ile 120 Hz arasında bile çok fark var eğer bir oyunu hem 1080 hem 60 yerine 120 ile 2k ekran da oynar isen arada ki fark arşa çıkıyor tabii 1080 120 Hz vs 1440 120 Hz arasında yine ciddi bir fark var özellikle 1080 60 2K 120 kıyaslarsak çok büyük bir fark oluşur her şeyden önce şunu da bilmekte fayda var şu anki donanımlar 4K 120 Hz destekleyecek seviyede değiller 1080 veya 4K 60 yerine kesinlikle 2K 120 tercih edilmeli not: Bu hikayeli seri veya shooter dışındaki oyunlar için çok da aman aman lazım değil (2K veya 4K ile 120 FPS almak)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı