1080p ve 1440p arasında çok fark var mı?

Asıl soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, aslında monitörü almadan önce de bu durumu araştırıyordum çözünürlük farkı 4K TV de izledigim oyun karsilastirmalarinda az gorununce değmeyecegini düşünüp 1080P'ye yönelmiştim, monitörümde asansör sistemi, sola saga döndürme ve ekranı eyme gibi özellikleri var bu yüzden hoşuma gitmişti ve almıştım fakat yine de 2 monitor parası verip sabitte olsa 2K mı alsaydım almaya değer miydi diye soru vardı. Teşekkürler cevap verdiğiniz için 🙂

Soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler hocam, monitörümü almadan önce de araştırıyordum 4K ekranda oyun karsilastirma videolarını izleyip az fark gördüğüm için 1080P'ye yönelmiştim fakat yine aklımda acabalar vardı.

Var ama yok gibiyse şansımı denemeye gerek yok değil mi?

Almasanız da olur biraz kalite farkından ötürü ben olsam almaya girişmezdim.

Almasanız da olur biraz kalite farkından ötürü ben olsam almaya girişmezdim.

O zaman gerçek bir fark isteniyorsa 4K ya yönelmek daha doğru olacak gibi, çünkü gerçekten oyunlarda 4K'yi çok net ayırt edebilirken 2K 1080'e çok yakın görünüyordu Zoom yapilmayinca neredeyse goremiyordum detay gormek icin odaklanıp bakinca az biraz belli oluyordu Zoom yapınca o hafif değişiklik belli oluyordu PS5 ve PS5 Pro misali 😁

Son düzenleme:
@Faruk2668 hocam 32 inç de 2K için gene büyük. Ben 23 inç 1080 kullanırken 27 inç 2kya geçtiğimde kalitede biraz bir artış olmuştu çünkü ekran çok büyüdü. Ama kesinle 2K derim ben şahsi olarak. Bu haliyle bile çok daha keyf verici.

Yok vallahi benim için 32 inç 2K'da gayet yeterli. Arada bir sadece detayları bile seyrettiğim oluyo.

Bana göre 1080p devri kapandı. 2K monitörler standart oldu.

Yani olabilir tabii oyunda yapraklara falan bakinca biraz daha net görünüyor fakat 11k gibi fiyatlara çıkınca zorlayıp 4K almak bana daha mantıklı geliyor. En azından gerçek bir upgrade olur.

Yani olabilir tabii oyunda yapraklara falan bakinca biraz daha net görünüyor fakat 11k gibi fiyatlara çıkınca zorlayıp 4K almak bana daha mantıklı geliyor. En azından gerçek bir upgrade olur.
ben 6.5k ya Asus vg27aq1a aldım taş gibi monitör 144 hz 2k ips

Ben 6.5k ya ASUS VG27AQ1A aldım taş gibi monitör 144 Hz 2K IPS.

Bu monitoru gormustum, nasildir bilmem fakat benim için monitorun hareket etmesi önemli, bu monitor sanırım sabit. Size hayırlı olsun.

720 ile 1080p arasında ne kadar fark var ise o kadar fark var yalnız alacağın monitörü iyi seçmen gerek bende Samsung 1080p TV vardı 4K LG televizyona denk geldim bir kere görüntüsü kalitesi aynı idi alacağın ürünün kalitesi de önemli benim monitör tavsiyem bütçen uygun ise Monster Aryond 32 Curved özelliği de var ben onu kullanıyorum fiyat performans ürünü tek eksiği hoparlörü olsun diye var ben kulaklıkla kullanıyorum hoparlör de ekle nebilir AUX çıkışı var çok araştırdım alırken aynı fiyatlar da olanları ezip geçiyor daha üstlere bütçeden dolayı hiç bakmadım biraz bütçe meselesi. (aşağı yukarı iniyor sağa sola dönüyor yan dönmüyor dik kullanılmıyor) video izleyerek FPS ms 144 165Hz monitör ile izlemedikçe ki YouTube 60 FPS Max ve kalite farkını direkt olarak siz canlı bir şekil de kayıt edilmemiş görüntü olması gerek anlayamazsınız kendiniz bizzat canlı görmeniz gerek mesela ben Fortnite oynar iken 120 FPS de oynuyorum 60 FPS'ye çekip denedim FPS 60'tan 30'a düşünce nasıl rahatsız ettiyse aynı derece rahatsız etti YouTube'da bu farkı anlamanız pek mümkün değil.

Son düzenleme:
720 ile 1080p arasında ne kadar fark var ise o kadar fark var yalnız alacağın monitörü iyi seçmen gerek bende Samsung 1080p TV vardı 4K LG televizyona denk geldim bir kere görüntüsü kalitesi aynı idi alacağın ürünün kalitesi de önemli benim monitör tavsiyem bütçen uygun ise Monster Aryond 32 Curved özelliği de var ben onu kullanıyorum fiyat performans ürünü tek eksiği hoparlörü olsun diye var ben kulaklıkla kullanıyorum hoparlör de ekle nebilir AUX çıkışı var çok araştırdım alırken aynı fiyatlar da olanları ezip geçiyor daha üstlere bütçeden dolayı hiç bakmadım biraz bütçe meselesi. (aşağı yukarı iniyor sağa sola dönüyor yan dönmüyor dik kullanılmıyor) video izleyerek FPS ms 144 165Hz monitör ile izlemedikçe ki YouTube 60 FPS Max ve kalite farkını direkt olarak siz canlı bir şekil de kayıt edilmemiş görüntü olması gerek anlayamazsınız kendiniz bizzat canlı görmeniz gerek mesela ben Fortnite oynar iken 120 FPS de oynuyorum 60 FPS'ye çekip denedim FPS 60'tan 30'a düşünce nasıl rahatsız ettiyse aynı derece rahatsız etti YouTube'da bu farkı anlamanız pek mümkün değil.

Aynı monitör bende de var 7 bin liraydı aldığımda gayet memnunum ama yarış oyunlarında ghosting fark ettin mi hiç sadece yan kameradan bakınca oluyor. Rahatsız edici değil onun dışında çok iyi monitör.

Evet.

Aynı monitör bende de var 7 bin liraydı aldığımda gayet memnunum ama yarış oyunlarında ghosting fark ettin mi hiç sadece yan kameradan bakınca oluyor. Rahatsız edici değil onun dışında çok iyi monitör.

FIFA da fark ettim HDR ve renk ayarlarını iyi yaparsan (olması gerektiği gibi) rahatsız etmiyor diğer oyunlar da hiç gözüme batmadı PS5 ile muazzam PC de çok iyi bir performansı var zaten monitör bildiğim kadarı ile 5 ms doğru mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı