BeyazAslan
Hectopat
Daha fazla  

2K arada derede bir çözünürlük, fark istiyorsan 1080P'den 4K ya geçersin. Tabii o da sistemi uçurman manasına gelir. Zaten 2K pahalı az daha koy üstüne 4K al hem ileri dönük olur, yani uzun süre kullanabilirsinizzaten dediğim gibi 2K monitör alacaksan, bütün oyunları da 2K açan bir sistem gerekir ki paran boşa gitmesin. Monitör 2K iken ayarları Full HD'ye düşürdüğünde kalite bozulur bu sebeple sistem ile monitör dengesini iyi kurmalısın, saygılar. 
Ancak sistemimi yakın bir vakitte değiştireceğim, yükselteceğim ben ekran kartımı falan diyorsan 2K mantıklı olur. Tabii dediğim gibi sistemini yükselttiğin haliyle düşün, 2K açabiliyorsa okey.
Çözünürlüğe göre pixel yoğunlu oranı var. Bunu öğrenip ona göre davranmak gerekiyor. Misal yeni nesil tvlerin çoğu yapay zeka destekli 1080P'deki çözünürlüğü 4K olarak boşlukları doldurup gösteriyor biz farkı anlamıyoruz. Monitörlerde böyle bir destek yok. Ekran kartlarının en rahat desteklediği çözünürlükler var buna bakarak 2K sınırları içinde ise alınır. Masa üstünde iken anlaşılmıyor ama çözünürlük farkı dikkat edilince fark ediliyor. 32 2K ASUS var ve 1080 olan görüntü aynı netlikte olamıyor.
Konsol üzerinden oynuyorum konsolda 2K destekliyor PC de zaten gündelik is yapıyorum, desteklediği için zaten kafam karıştı.
Peki devasa niteliğinde bir fark var mı 2K ve 4K arasındaki gibi.
Konsol üzerinden oynuyorum konsolda 2K destekliyor PC de zaten gündelik is yapıyorum, desteklediği için zaten kafam karıştı.
Peki devasa niteliğinde bir fark var mı 2K ve 4K arasındaki gibi, Warzone oynarken fark olur mu?
Hocam ben PC'ye yönelik konuşmuştum ama 2K destekleyen konsolun da varsa, alınır bence. 2K tam senlik bir monitor şu halde.
Bana göre var. Gözde netlik algısında 2K olan bir monitörde 1080p olduğunda hissediliyor. Özetle 2K donanım desteği var ise 2K monitör alınır. 2K da 1080p beni rahatsız ediyor. 2K ara bir çözünürlük sanırım zamanla 4K oyunculara daha çekici gelir.
Hocam ben PC'ye yönelik konuşmuştum ama 2K destekleyen konsolun da varsa, alınır bence. 2K tam senlik bir monitor şu halde.
Hocam ben şu anki monitorde piksel falan saymıyorum, TV'den geçtiğim için görüntü çok net geliyor, 2K monitörler 10kdan başlıyor 2 kat fiyat farkına değer mi? Yoksa 2K yerine artık para vermişken 4-5 daha koyup 4K mi almalı Gigabyte 4K 144Hz monitörü 15k 2K ASUS ROG STRIX 180Hz 2K monitör 10k yani 2K mi yoksa 4K mi daha mantıklı.
2K monitorde sanırım 1080P'ye alınca piksel dolduramiyor monitor bu yüzden 2K da 1080p çok etki ediyor.
Ben geçtiğimde "iyi ki geçmişim ya çok fark var" der miyim yoksa "evet fark var ama çok da değilmiş" mi derim bunu merak ediyorum doğrusu 2 kat fiyat farkı vermeye değer mi?
Evet görüntü farkı olur. Hele konsoldan oyun oynarken daha güzel görünür ekran. Fiyat farkına değer mi derseniz orası biraz tercihinize bağlı. Örnek fiyat farkı:
MSI G244F E2 23.8 inç 180Hz 1ms Full HD Adaptive Sync Rapid IPS Gaming Monitör
Zaferinizi MSI G244F E2 espor oyuncu monitörüyle görselleştirin. 1920×1080, 180hz Yenileme hızı, 1 ms tepki süresi Rapid IPSwww.gaming.gen.tr ASUS ROG Strix XG27ACS 27 inç 180Hz 1ms 2K QHD Adaptive Sync Fast IPS Pivot Gaming Monitör
Güç ve performans için özenle tasarlanan ROG Strix XG27ACS ile oyun deneyiminize seviye atlatın.www.gaming.gen.tr ASUS ROG Strix XG27UCS 27 inç 160Hz 1ms 4K UHD Adaptive Sync Fast IPS Pivot Gaming Monitör
27 inç 4K UHD (3840×2160), 160Hz (144Hz üzeri), 1ms (GTG), Fast IPS, Aşırı Düşük Hareket Bulanıklığı Senkronizasyonu, USB Type-Cwww.gaming.gen.tr 
Kendi monitörümü Vatan'dan aldım yani istesem de iade edemem. 6000 TL fazla para verip "inanılmaz bir fark var" der miyim, 1080P'den 4K TV'ye gecince bunu diyorum mesela çok aşırı net gözüküyor ama 2K da 4K da olduğu gibi inanılmaz bir fark var mı yoksa var ama çok yok mu?
Kendi monitörümü Vatan'dan aldım yani istesem de iade edemem. 6000 TL fazla para verip "inanılmaz bir fark var" der miyim, 1080P'den 4K TV'ye gecince bunu diyorum mesela çok aşırı net gözüküyor ama 2K da 4K da olduğu gibi inanılmaz bir fark var mı yoksa var ama çok yok mu?
İade edilseydi keşke. Var ama yok denebilir 4K tabii ki en iyisi.
İade edebilseydiniz almanız mantıklıydı ama şu anda 1080P'den devam edin derim yeni bir 2K almaya değmez, aradaki fiyat farkına değmez hocam.
Demezsin şahsi fikrim. TV'lerde özel destek var yapay zeka destekli işlemci koyuyorlar içine farkı o tamamlıyor ve gayet de başarılı. Monitörler de yok.
İade edilseydi keşke. Var ama yok denebilir 4K tabii ki en iyisi.
İade edebilseydiniz almanız mantıklıydı ama şu anda 1080P'den devam edin derim yeni bir 2K almaya değmez, aradaki fiyat farkına değmez hocam.