1080p ve 1440p arasında çok fark var mı?

Çözünürlüğe göre pixel yoğunlu oranı var. Bunu öğrenip ona göre davranmak gerekiyor. Misal yeni nesil TVlerin çoğu yapay zeka destekli 1080P'deki çözünürlüğü 4K olarak boşlukları doldurup gösteriyor biz farkı anlamıyoruz. Monitörlerde böyle bir destek yok. Ekran kartlarının en rahat desteklediği çözünürlükler var buna bakarak 2K sınırları içinde ise alınır. Masa üstünde iken anlaşılmıyor ama çözünürlük farkı dikkat edilince fark ediliyor. 32 2K ASUS var ve 1080 olan görüntü aynı netlikte olamıyor.

Konsol üzerinden oynuyorum konsolda 2K destekliyor PC de zaten gündelik is yapıyorum, desteklediği için zaten kafam karıştı.

Peki devasa niteliğinde bir fark var mı 2K ve 4K arasındaki gibi, Warzone oynarken fark olur mu?

Konsol üzerinden oynuyorum konsolda 2K destekliyor PC de zaten gündelik is yapıyorum, desteklediği için zaten kafam karıştı.

Peki devasa niteliğinde bir fark var mı 2K ve 4K arasındaki gibi.

Hocam ben PC'ye yönelik konuşmuştum ama 2K destekleyen konsolun da varsa, alınır bence. 2K tam senlik bir monitor şu halde.

Bana göre var. Gözde netlik algısında 2K olan bir monitörde 1080p olduğunda hissediliyor. Özetle 2K donanım desteği var ise 2K monitör alınır. 2K da 1080p beni rahatsız ediyor. 2K ara bir çözünürlük sanırım zamanla 4K oyunculara daha çekici gelir.

Hocam ben PC'ye yönelik konuşmuştum ama 2K destekleyen konsolun da varsa, alınır bence. 2K tam senlik bir monitor şu halde.

Hocam ben şu anki monitorde piksel falan saymıyorum, TV'den geçtiğim için görüntü çok net geliyor, 2K monitörler 10kdan başlıyor 2 kat fiyat farkına değer mi? Yoksa 2K yerine artık para vermişken 4-5 daha koyup 4K mi alınır o noktada.

2K monitorde sanırım 1080P'ye alınca piksel dolduramiyor monitor bu yüzden 2K da 1080p çok etki ediyor.

Ben geçtiğimde "iyi ki geçmişim ya çok fark var" der miyim yoksa "evet fark var ama çok da değilmiş" mi derim bunu merak ediyorum doğrusu 2 kat fiyat farkı vermeye değer mi?

Son düzenleme:

Evet görüntü farkı olur. Hele konsoldan oyun oynarken daha güzel görünür ekran. Fiyat farkına değer mi derseniz orası biraz tercihinize bağlı. Örnek fiyat farkı:

Kendi monitörümü Vatan'dan aldım yani istesem de iade edemem. 6000 TL fazla para verip "inanılmaz bir fark var" der miyim, 1080P'den 4K TV'ye gecince bunu diyorum mesela çok aşırı net gözüküyor ama 2K da 4K da olduğu gibi inanılmaz bir fark var mı yoksa var ama çok yok mu?

İade edilseydi keşke. Var ama yok denebilir 4K tabii ki en iyisi.
İade edebilseydiniz almanız mantıklıydı ama şu anda 1080P'den devam edin derim yeni bir 2K almaya değmez, aradaki fiyat farkına değmez hocam.

Demezsin şahsi fikrim. TV'lerde özel destek var yapay zeka destekli işlemci koyuyorlar içine farkı o tamamlıyor ve gayet de başarılı. Monitörler de yok.

İade edebilseydiniz almanız mantıklıydı ama şu anda 1080P'den devam edin derim yeni bir 2K almaya değmez, aradaki fiyat farkına değmez hocam.

Asıl soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, aslında monitörü almadan önce de bu durumu araştırıyordum çözünürlük farkı 4K TV de izledigim oyun karsilastirmalarinda az gorununce değmeyecegini düşünüp 1080P'ye yönelmiştim, monitörümde asansör sistemi, sola saga döndürme ve ekranı eyme gibi özellikleri var bu yüzden hoşuma gitmişti ve almıştım fakat yine de 2 monitor parası verip 2K mı alsaydım almaya değer miydi diye soru vardı. Teşekkürler cevap verdiğiniz için

Demezsin şahsi fikrim. TV'lerde özel destek var yapay zeka destekli işlemci koyuyorlar içine farkı o tamamlıyor ve gayet de başarılı. Monitörler de yok.

Soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler hocam, monitörümü almadan önce de araştırıyordum 4K ekranda oyun karsilastirma videolarını izleyip az fark gördüğüm için 1080P'ye yönelmiştim fakat yine aklımda acabalar vardı.

Var ama yok gibiyse şansımı denemeye gerek yok değil mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…