1080p vs 1440p monitör

Bütçe
4500-7000

mhmdv

Hectopat
Geçen sene mart ayında resimdeki sistemi aldım. Ama hala 2014'te aldığım 1080p, 60Hz monitörü kullanıyorum. Sizce yüksek Hertz'li 1080p bir monitör mü alayım, yoksa direkt 1440P'ye mi geçeyim?

Dosya Ekleri

• PC.PNG
    PC.PNG
    43,9 KB · Görüntüleme: 49
En azından hikayeli oyunlar 2K'da güzel olur diye düşünüyorum. Yüksek hertz 2k monitör alın, 1080'de de kullanırsınız 2k'da da.

Geçen sene mart ayında resimdeki sistemi aldım. Ama hala 2014'te aldığım 1080p, 60Hz monitörü kullanıyorum. Sizce yüksek Hertz'li 1080p bir monitör mü alayım, yoksa direkt 1440P'ye mi geçeyim?
Ekran kartın ne bilmiyorum ama DLSS özellikle düşük çözürnürlükten upscale yaptığı için 2K monitörde dlss kullanmak ile 1080p de DLSS kullanmak arasında dağlar kadar fark var, o yüzden 2K monitör diyorum.

Hocam çok özür diliyorum, düzeltme yapıyorum.

6750XT yi şimdi gördüm. Kesinlikle 2K öneririm. Super Resolution özelliği AMD nin müthiş bir fps katkısı aynı zamanda minimalize düşürür sizin için görüntüyü. DLSS ile aynı mantıkta çalışıyorlar zaten.

Eğer bütçe artıyorsa 2K yüksek Hertz tabii ki iyi olur ancak bütçe artmiyorsa oynanacak oyuna ve amaça bağlı sırf rekabetçi Online oyunlar için yüksek Hertz 1080p mantıklı olur ancak onun dışında 2K her şekilde daha mantıklı.

Eğer bütçe artıyorsa 2K yüksek Hertz tabii ki iyi olur ancak bütçe artmiyorsa oynanacak oyuna ve amaça bağlı sırf rekabetçi Online oyunlar için yüksek Hertz 1080p mantıklı olur ancak onun dışında 2K her şekilde daha mantıklı.
Hocam bence rekabetçi oyunlar içinde qhd daha iyi olur. Esporcu falan değilseniz 144 hz bile çok iyi.

Hocam bence rekabetçi oyunlar içinde QHD daha iyi olur. Esporcu falan değilseniz 144 Hz bile çok iyi.

Tabii ki yeterli ancak burada arkadaşın yüksek ve düşük Hz'den tam olarak ne kadar bahsettiğini bilmek lazım.

Yorumlarınız için teşekkürler. Bikaç güne monitörü alacağım sanırım. Yalnız şu üçü arasında kaldım. Sizce şu ikisinden birini mi alayım?

Yoksa şunun indirime girmesini mi bekleyeyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı