Hocam, ben 144Hz'den 180Hz'e geçtim, farkı inanın hiç hissetmedim ama 60Hz'den geçerken acayip hissediliyordu. Eğer 1080p alacaksanız, kesinlikle 360Hz alın. Şu aşağıdaki tabloya bir göz atın derim.7700xt 2k kartı dedikleri için 2k monitörler aldım. Heves ederek RDR2 ve Battifled 1 oyunlarını da satın aldım.
Aktif olarak oynadığım oyunlar fps oyunlarıdır. Valorant ve cs2.
Sizce yine 2k monitör mü almalıyım yoksa 1080p 240-280hz bir monitör mü ?
15-16 inç laptoptan monitöre geçtim. Amazondan alacağım için seçeneklerim kısıtlı , satıcı amazon olursa sevinirim.
8-9k bütçede kaliteli 360 hz yoktur kiHocam, ben 144Hz'den 180Hz'e geçtim, farkı inanın hiç hissetmedim ama 60Hz'den geçerken acayip hissediliyordu. Eğer 1080p alacaksanız, kesinlikle 360Hz alın. Şu aşağıdaki tabloya bir göz atın derim.
60hz - 16.66 milliseconds
165hz - 6.06 milliseconds
240hz - 4.16 milliseconds
360hz - 2.77 milliseconds
500hz - 2.0 milliseconds
Önceliğim Valorant gibi FPS oyunları fakat ekran kartım 7700XT ve RDR2 gibi oyunlar satın aldım. 1080P'de darboğaz vb. bir şey olur mu Valorant ya da diğer oyunlarda? 2K'den çok mu kötü 1080p
8-9k bütçede kaliteli 360 Hz yoktur kiAmazon'dan 240-280 Hz bile bulamıyorum.
İade etme sebebiniz nedirASUS VG27AQ3A 2K 180 Hz aldım iade ettim, şimdi MSI G272QPF E2 aldım onu da iade edeceğim. İlk kullandığım monitörler bunlar ve 2K fakat acaba daha uyguna 1080p mi alsam diyorum çünkü Amazon'dan alabileceğim 2K kalmadı
O Kart giriş seviyesi 2K kartı, tam olarak 2K kartı değil yani.
Önceliğin FPS ise 240Hz 1080p bir monitör al geç.
Msı olan çok nemli geldi , parmağımla dokununca bile hafif su oluyordu ve ışık sızması var.İade etme sebebiniz nedir
1080p de hayal kırıklığı yaşamazsın güzel bir paneli olan monitör alırsan pişman etmezPeki ne alayım? 2K kartı dedikleri için 27 inç 2K aldım.
2K olduğu için RDR2 gibi oyunlar daha güzel oluyor değil mi?
1080p monitör kullanmadım hiç ve o tarz oyunlarda oynamadım.
İlk kullandığım monitör 2K monitörler ASUS ve MSI.
1080P'ye geçersem hayal kırıklığı yaşar mıyım?
Öneriniz nedir? Amazon'dan almak şart.
Bu arada forumlarda çoğu kişi 2K monitör önerdi ve ben de RDR2 gibi oyunlar oynarım diye aldım. Yine 2K alabilirim ama elimdeki MSI iade edersem alabileceğim monitör pek yok Amazon'dan
Msı olan çok nemli geldi , parmağımla dokununca bile hafif su oluyordu ve ışık sızması var.
Peki ne alayım? 2K kartı dedikleri için 27 inç 2K aldım.
2K olduğu için RDR2 gibi oyunlar daha güzel oluyor değil mi?
1080p monitör kullanmadım hiç ve o tarz oyunlarda oynamadım.
İlk kullandığım monitör 2K monitörler ASUS ve MSI.
1080P'ye geçersem hayal kırıklığı yaşar mıyım?
Öneriniz nedir? Amazon'dan almak şart.
Bu arada forumlarda çoğu kişi 2K monitör önerdi ve ben de RDR2 gibi oyunlar oynarım diye aldım. Yine 2K alabilirim ama elimdeki MSI iade edersem alabileceğim monitör pek yok Amazon'dan
MSI olan çok nemli geldi, parmağımla dokununca bile hafif su oluyordu ve ışık sızması var.
Ben, MSI'ın FHD 144 Hertz monitöründen 27 inç 2K 180 Hertz'e geçiş yaptım. Açıkçası videolar dışında, normal kullanımda çok büyük bir fark hissetmiyorum. Biraz daha keskin duruyor, bu da piksel sayısının fazla olmasından kaynaklanıyor. Zaten PPI değerlerine baktığımızda, 27 inç 2K monitör, 24 inç FHD'ye göre %18 daha keskin bir görüntü sunuyor.Önceliğim Valorant gibi FPS oyunları fakat ekran kartım 7700XT ve RDR2 gibi oyunlar satın aldım. 1080P'de darboğaz vb. bir şey olur mu Valorant ya da diğer oyunlarda? 2K'den çok mu kötü 1080p
Ben, MSI'ın FHD 144 Hertz monitöründen 27 inç 2K 180 Hertz'e geçiş yaptım. Açıkçası videolar dışında, normal kullanımda çok büyük bir fark hissetmiyorum. Biraz daha keskin duruyor, bu da piksel sayısının fazla olmasından kaynaklanıyor. Zaten PPI değerlerine baktığımızda, 27 inç 2K monitör, 24 inç FHD'ye göre %18 daha keskin bir görüntü sunuyor.
Yani öyle "Buna geçince gözlerim göz oldu" gibi bir etki yaratmaz. Size tavsiyem, Vatan Bilgisayar gibi bir mağazaya giderek monitörleri yerinde görüp öyle almanız.