1080p vs 1440p

Peki sizce yaklaşık 500 lira fazla versem de Amazon'dan almaya değer mi puanı düşük olsa da?

Ben ne dersem diyeyim siz yine bildiğinizi alacaksınız. Ben Philips'i öneriyorum. İkisinin de parlaklığı yeterli seviyede zaten. Tamam MSI çok yüksek parlaklığa çıkabiliyor da ne yapak yani? Diğer alanlarda Philips daha iyi. İlla iade etme korkusu yaşıyorsanız Amazon'dan alın ama Philips daha iyi bunu da bilin.
Bakmak isteyen olursa diye incelemesini de bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Düzeltme: MSI 4.51 ortalama tepki süresine sahipken Philips 4.78 ms tepki süresine sahip. Yani kafa kafaya diyebiliriz. Yine de Philips'in daha iyi olduğu fikrim değişmedi benim.

Tabi overdrive ayarını artırırsanız bir miktar overshoot karşılığında gecikme süresini 2.4ms'ye düşürebiliyorsunuz. Ben hatasız olanı kâle aldım. (philips)

Son düzenleme:
Ben ne dersem diyeyim siz yine bildiğinizi alacaksınız. Ben Philips'i öneriyorum. İkisinin de parlaklığı yeterli seviyede zaten. Tamam MSI çok yüksek parlaklığa çıkabiliyor da ne yapak yani? Diğer alanlarda Philips daha iyi. İlla iade etme korkusu yaşıyorsanız Amazon'dan alın ama Philips daha iyi bunu da bilin.
Bakmak isteyen olursa diye incelemesini de bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Düzeltme: MSI 4.51 ortalama tepki süresine sahipken Philips 4.78 ms tepki süresine sahip. Yani kafa kafaya diyebiliriz. Yine de Philips'in daha iyi olduğu fikrim değişmedi benim.

Philips'i çok fazla öneren kişi gördüm ve gerçekten iyi duruyor.
ASUS VG27AQ3A için çoğu kişi kötü diyor. Benim istediğim kötü olmaması.
Yani MSI da iyi olsun, Philips daha F/P olsun sadece.
Elimdeki monitörü Mart'a kadar iade edebiliyorum.
Amazon'un kendisi her zaman satmıyor MSI G274QPF'yi, çoğu zaman başka satıcı satıyor.
Az önce konuştum satıcı farklı olsa da iade alıyorlar, değişim yapamıyorlar fakat iadeyi kendim MNG Kargo'suna götürecekmişim. Satıcı ve gönderen Amazon olunca kapıdan alıyorlar.

Philips'i çok fazla öneren kişi gördüm ve gerçekten iyi duruyor.
ASUS VG27AQ3A için çoğu kişi kötü diyor. Benim istediğim kötü olmaması.
Yani MSI da iyi olsun, Philips daha F/P olsun sadece.
Elimdeki monitörü Mart'a kadar iade edebiliyorum.
Amazon'un kendisi her zaman satmıyor MSI G274QPF'yi, çoğu zaman başka satıcı satıyor.
Az önce konuştum satıcı farklı olsa da iade alıyorlar, değişim yapamıyorlar fakat iadeyi kendim MNG Kargo'suna götürecekmişim. Satıcı ve gönderen Amazon olunca kapıdan alıyorlar.

Amazon çok iyi bu tarz konularda. En ufak soruna kafayı çok takıyorsanız ki öyle gözüküyor Amazon'u tercih edin.

Bu kanalın önerdikleri monitörler genel olarak iyi. Buna bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Amazon çok iyi bu tarz konularda. En ufak soruna kafayı çok takıyorsanız ki öyle gözüküyor Amazon'u tercih edin.

Bu monitörü sipariş edeyim mi o zaman şimdi?
Ya şöyle ki MSI G272qpf ve MSI G274QPF 8300 TL idi 2 hafta önce.
Hem satıcı hem gönderen Amazon diye G272 aldım ama hüsran.
Şimdi 1k fazla veriyorum ama içim rahat eder ve değişim de yapabilirim sanırım.

Bu monitörü alırsam , sorunsuz gelirse pişman olur muyum peki ?
Bir tık daha iyisi olsun , canımız sağolsun. Yeter ki iyi olsun aldığım.
Gözleri yorma vb. açısından diğerlerinden daha mı iyidir acaba ?

Bu monitörü sipariş edeyim mi o zaman şimdi?
Ya şöyle ki MSI G272qpf ve MSI G274QPF 8300 TL idi 2 hafta önce.
Hem satıcı hem gönderen Amazon diye G272 aldım ama hüsran.
Şimdi 1K fazla veriyorum ama içim rahat eder ve değişim de yapabilirim sanırım.

Bu monitörü alırsam, sorunsuz gelirse pişman olur muyum peki?
Bir tık daha iyisi olsun, canımız sağ olsun. Yeter ki iyi olsun aldığım.
Gözleri yorma vb. açısından diğerlerinden daha mı iyidir acaba?

Bence göz yorma açısından memnun etmez. IPS parlaması berbat bir şey. Gözleriniz ağrıyor ve yoruluyorsa VA panel öneririm. Çünkü siyah düzgünlüğü daha iyi ve kontrast 3 kat daha fazla. Dolayısıyla göz içinde rahatlatıcı. Yine de IPS tercih etmek istediğiniz için yapacak bir şey yok.
MSI'ın bu modelinin G274QPF E2 parlaklığı ve renk gamutu çok yüksek. Benim için bu kadar parlaklık gereksiz. Daha çok kontrast ve siyah düzgünlüğü gibi konularda öne çıksaydı favorim olabilirdi. Elindekinden biraz daha iyi olur ama tatmin olur musun? Emin değilim. Öbürünü neden beğenmemiştiniz?

Soldaki 800:1 sağdaki 1200:1 kontrast. 3000:1 kontrast oranı nasıldır siz tahmin edin artık.
Desktop Screenshot 2025.02.13 - 00.24.07.62.png

Desktop Screenshot 2025.02.13 - 00.24.34.74.png

Dell G2724D'nin kontrast oranı IPS panellerin çoğundan yüksek.

Bence göz yorma açısından memnun etmez. IPS parlaması berbat bir şey. Gözleriniz ağrıyor ve yoruluyorsa VA panel öneririm. Çünkü siyah düzgünlüğü daha iyi ve kontrast 3 kat daha fazla. Dolayısıyla göz içinde rahatlatıcı. Yine de IPS tercih etmek istediğiniz için yapacak bir şey yok.
MSI'ın bu modelinin G274QPF E2 parlaklığı ve renk gamutu çok yüksek. Benim için bu kadar parlaklık gereksiz. Daha çok kontrast ve siyah düzgünlüğü gibi konularda öne çıksaydı favorim olabilirdi. Elindekinden biraz daha iyi olur ama tatmin olur musun? Emin değilim. Öbürünü neden beğenmemiştiniz?

Soldaki 800:1 sağdaki 1200:1 kontrast. 3000:1 kontrast oranı nasıldır siz tahmin edin artık.
Eki Görüntüle 2422653

Eki Görüntüle 2422655

Dell G2724D'nin kontrast oranı IPS panellerin çoğundan yüksek.

ASUS'u diyorsanız test sonuçlarını göstermiştim, çoğu kişi iade et demişti.
İçime sinmeyince iade etmiştim. Gözlerimi yoruyor olması beni üzdü.
Açıkçası parlaklık mevzusunu da anlamadım, ASUS monitörün parlaklığı 250 nit ve kimse önermiyordu bu yüzden ama ben 250 nit monitörü bile %30 parlaklıkta kullanıyordum.
Bu işi tam çözemedim, sanırım MSI'yı sipariş edeceğim, 1.5 aydır bu tarz monitörleri araştırdım kendimce VA ve Curved tarzı farklı monitörlere hiç bakamadım.
Dell ve philips en çok önerilenler fakat dell'in son çıkan monitörlerinde kötü panel kullanıyorlarmış vb. nedenlerden önermeyenler oldu baya.

ASUS'u diyorsanız test sonuçlarını göstermiştim, çoğu kişi iade et demişti.
İçime sinmeyince iade etmiştim. Gözlerimi yoruyor olması beni üzdü.
Açıkçası parlaklık mevzusunu da anlamadım, ASUS monitörün parlaklığı 250 nit ve kimse önermiyordu bu yüzden ama ben 250 nit monitörü bile %30 parlaklıkta kullanıyordum.
Bu işi tam çözemedim, sanırım MSI'yı sipariş edeceğim, 1.5 aydır bu tarz monitörleri araştırdım kendimce VA ve Curved tarzı farklı monitörlere hiç bakamadım.
Dell ve Philips en çok önerilenler fakat Dell'in son çıkan monitörlerinde kötü panel kullanıyorlarmış vb. nedenlerden önermeyenler oldu bayağı.

MSI'ın parlaklığı aşırı yüksek. %10 da falan kullanırsın muhtemelen. :D
Mat ekran alırsan göz yorgunluğu biraz azalır ama görüntü kalitesi de zayıflar. ASUS XG27acs mat ekran mesela.

MSI olanda mat olması lazımdı yanlış bilmiyorsam.

VA ve Curved tarzına bakmanıza gerek yok ben sizin yerinize çok fazla araştırdım zaten. Kendimde OLED almasaydım VA alacaktım. O yüzden iyi modeller aşağı-yukarı hangileri biliyorum.
Dell'i önermedim çünkü dediğiniz gibi sonradan panel değiştirmesi ile gündem oldu. Net bir bilgi olmadığı için riske atılmaz. Zaten Amazon'da satılmıyor yanlış bilmiyorsam.
Geriye Philips kalıyor en mantıklı seçenek olarak.

MSI'ın parlaklığı aşırı yüksek. %10 da falan kullanırsın muhtemelen. :D
Mat ekran alırsan göz yorgunluğu biraz azalır ama görüntü kalitesi de zayıflar. ASUS XG27acs mat ekran mesela.

MSI olanda mat olması lazımdı yanlış bilmiyorsam.

VA ve Curved tarzına bakmanıza gerek yok ben sizin yerinize çok fazla araştırdım zaten. Kendimde OLED almasaydım VA alacaktım. O yüzden iyi modeller aşağı-yukarı hangileri biliyorum.
Dell'i önermedim çünkü dediğiniz gibi sonradan panel değiştirmesi ile gündem oldu. Net bir bilgi olmadığı için riske atılmaz. Zaten Amazon'da satılmıyor yanlış bilmiyorsam.
Geriye Philips kalıyor en mantıklı seçenek olarak.

%10 mu, parlaklığın tek olayı buysa nit değeri çok önemli değil gibi sanki neyse canımız sağ olsun. Bu arada MSI G274QPF E2 sipariş ettim. Hakkımızda olanın en hayırlısı ve güzeli olur her daim İnşaAllah. Sağ olun, sonuçları paylaşacağım. Hayırlı sabahlar ve hayırlı kandiller

%10 mu, parlaklığın tek olayı buysa nit değeri çok önemli değil gibi sanki neyse canımız sağ olsun. Bu arada MSI G274QPF E2 sipariş ettim. Hakkımızda olanın en hayırlısı ve güzeli olur her daim inşaallah. Sağ olun, sonuçları paylaşacağım. Hayırlı sabahlar ve hayırlı kandiller.

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın, sevindim sizin adınıza. Geri dönüşlerini bekliyoruz, sana da iyi berat kandilleri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı