1080p vs 1440p

Teşekkür ederim açıklamaların için, teknik detaylara hakim olmadığım ve daha önce de IPS kullandığım için yine IPS düşünüyorum. Dediğinizde haklı olabilirsiniz ama aklımı daha da bulandırmak istemiyorum :( dediğiniz gibi çok fazla yorum var ve daha çok kafa karıştırıyor. Kimisi VA'nın yüzüne bakılmaz diyor, kimisi kaliteli VA IPS'ten iyi diyor. O zaman sanırım yine 2K almalıyım :( Amazon'dan alacağım ama monitör pek yok o yüzden düşündüm 1080p alırsam belki seçeneğim artar diye.

VA alınmaz diyenler sadece ezbere konuşuyor. Hadi bende IPS alınmaz diyorum? Sebepte söylemiyorum çoğu kişinin yaptığı gibi. Ne anladık bu işten? Ben size gerekli açıklamaları yaptığımı düşünüyorum. Zoraki IPS alacaksanız attığım monitörü alabilirsiniz. Hem incelemeleri olumlu hem de kullanıcı yorumları olumlu. Gerçi aynı şekilde incelemesi ve yorumları iyi olan iki tane VA panelde attım ama algı oluşturulduğu için kafanızın karışması normal.

Neyse seçim size kalmış. İster incelemesi ve kullanıcı yorumu iyi olan attığım modellerden birini alın ister rastgele Amazon'dan, Hepsiburada'dan alın. Sonuçta kullanacak olan sizsiniz.

VA alınmaz diyenler sadece ezbere konuşuyor. Hadi bende IPS alınmaz diyorum? Sebepte söylemiyorum çoğu kişinin yaptığı gibi. Ne anladık bu işten? Ben size gerekli açıklamaları yaptığımı düşünüyorum. Zoraki IPS alacaksanız attığım monitörü alabilirsiniz. Hem incelemeleri olumlu hem de kullanıcı yorumları olumlu. Gerçi aynı şekilde incelemesi ve yorumları iyi olan iki tane VA panelde attım ama algı oluşturulduğu için kafanızın karışması normal.

Neyse seçim size kalmış. İster incelemesi ve kullanıcı yorumu iyi olan attığım modellerden birini alın ister rastgele Amazon'dan, Hepsiburada'dan alın. Sonuçta kullanacak olan sizsiniz.

MSI G274QPF E2 modeli önerilen bir monitör olmasına rağmen Amazon puanı 3.9 :( ve yorumlar çok kötü, satıcı da farklı olduğu için ben de G272qpf almıştım. Amazon ürün yelpazesini geliştirse daha çok seçeneğim olur da, en çok önerilen Philips ve Lenovo gibi monitörler yok :/ Gerçekten de kafam karıştığı için daha fazla karışsın istemiyorum. Bakabilirsem vatan ya da Teknosa'ndan 24 inç monitöre bakacam kafam yatarsa 24 inç 1080p yatmazsa da 2K bakacağım sanırım

MSI G274QPF E2 modeli önerilen bir monitör olmasına rağmen Amazon puanı 3.9 :( ve yorumlar çok kötü, satıcı da farklı olduğu için ben de G272qpf almıştım. Amazon ürün yelpazesini geliştirse daha çok seçeneğim olur da, en çok önerilen Philips ve Lenovo gibi monitörler yok :/ gerçekten de kafam karıştığı için daha fazla karışsın istemiyorum. Bakabilirsem vatan ya da Teknosa'ndan 24 inç monitöre bakacağım kafam yatarsa 24 inç 1080p yatmazsa da 2K bakacağım sanırım.

1 puan verenlere baktım da çoğu ölü pikselden kaynaklı vermiş. Monitörün kalitesiyle alakalı pek bir yorum yok yani. MSI'ın bu modelinde belki yaygın bir sorun olabilir. Teknosa ve vatan gibi yerlerde kazıkçı. Bu modeller var mı meçhul. Bilmiyorum ya ben olsam risk alır dediklerimden birini alırdım. Aynı paraya düzgün bir monitörü vatan da vs bulabileceğini pek sanmıyorum. Direkt görüntü kalitesi veya tepki süresi zayıf bir monitör alacakmışsın gibi geliyor bana. Bu daha büyük risk bence. Sende inceleme için bir alet vs yok ki. Rastgele alacaksın. :D

O piti piti yap en iyisi. 😀

Mağazada gösterirler 2-3 tane bak bu en iyisi vs diyerek eline verir gönderirler. Akılcı yaklaşıp incelemesi olan eli yüzü düzgün modellerden birini almanı tavsiye ederim. Birisi 5 ms diğeri 8 ms monitörleri yan yana koysan farkı anlayamazsın. Yanlışsam yanlış de.

1 puan verenlere baktım da çoğu ölü pikselden kaynaklı vermiş. Monitörün kalitesiyle alakalı pek bir yorum yok yani. MSI'ın bu modelinde belki yaygın bir sorun olabilir. Teknosa ve vatan gibi yerlerde kazıkçı. Bu modeller var mı meçhul. Bilmiyorum ya ben olsam risk alır dediklerimden birini alırdım. Aynı paraya düzgün bir monitörü vatan da vs bulabileceğini pek sanmıyorum. Direkt görüntü kalitesi veya tepki süresi zayıf bir monitör alacakmışsın gibi geliyor bana. Bu daha büyük risk bence. Sende inceleme için bir alet vs yok ki. Rastgele alacaksın. :D

O piti piti yap en iyisi. 😀

Mağazada gösterirler 2-3 tane bak bu en iyisi vs diyerek eline verir gönderirler. Akılcı yaklaşıp incelemesi olan eli yüzü düzgün modellerden birini almanı tavsiye ederim. Birisi 5 ms diğeri 8 ms monitörleri yan yana koysan farkı anlayamazsın. Yanlışsam yanlış de.
Rastgele alacağım ama en azından iadesi kolay amazondan alınca.
Bu nasıl sizce? 1-2 ay önce de 9.999 TL idi yani çok zam yememiş diğerleri kadar.
Sizce alınır mı? satıcı beta blus ama

8K'lık MSI G274QPF Amazon'un kendisinde 10k :(
Ekran kartındaki coil whine zaten moralimi bozdu değişim olsa da cızırtı var.
3. kez monitör değiştirmek istemiyorum.

Rastgele alacağım ama en azından iadesi kolay Amazon'dan alınca.
Bu nasıl sizce? 1-2 ay önce de 9.999 TL idi yani çok zam yememiş diğerleri kadar.
Sizce alınır mı? Satıcı beta blus ama.

Philips daha iyi. Yine de kötü bir monitör değil.
Renk doğruluğu iyi.
Tepki süresi iyi.
Kontrast ortalama.

Yalnız 2 tane eksisi var.
Birincisi mat panelinden kaynaklı şikayet eden sayısı fazla. Mat paneller parlak panel kadar canlı renkler veremiyor çünkü.
İkincisi düşük yenileme hızlarında inverse ghosting (ters gölgelenme) yapıyor.

Tepki süresi benim için çok önemliydi fakat Philips Amazon'da yok.

İki monitörü yan yana koysak aradaki farkı anlayabileceğini sanmıyorum. En çok fark edilen detaylar kontrast, renk doğruluğu ve parlaklık. İmmortal-Radiant değilsen tepki süresi farkını anlayabileceğini hiç sanmıyorum. Benim eski monitörde Fast moduna alınca tepki süresi birkaç ms düşüyordu. Ben aradaki farkı anlamıyordum. Rankım da o sıra elmastı yani. Hatta zamanında immortal görmüşlüğüm bile var.

İki monitörü yan yana koysak aradaki farkı anlayabileceğini sanmıyorum. En çok fark edilen detaylar kontrast, renk doğruluğu ve parlaklık. İmmortal-Radiant değilsen tepki süresi farkını anlayabileceğini hiç sanmıyorum. Benim eski monitörde Fast moduna alınca tepki süresi birkaç ms düşüyordu. Ben aradaki farkı anlamıyordum. Rankım da o sıra elmastı yani. Hatta zamanında immortal görmüşlüğüm bile var.

Peki sizce yaklaşık 500 lira fazla versem de Amazon'dan almaya değer mi puanı düşük olsa da?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı